Davayı uzatmaya çalışıyorlar

Davayı uzatmaya çalışıyorlar
Muğla’da görülen suikast davasında darbeci askerler mahkemeyi uzatmak için ellerinden geleni yapıyor. Yakalandığında üzerinden Fethullah Gülen duası...

Muğla’da görülen suikast davasında darbeci askerler mahkemeyi uzatmak için ellerinden geleni yapıyor. Yakalandığında üzerinden Fethullah Gülen duası çıkan Eski SAT Yüzbaşı Haldun Gülmez mahkeme başkanı ve üyelerinin reddini talep etti. 20 Şubat tarihinden itibaren darbeci askerler dördüncü defa  reddi hakim talebinde bulundular. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Halit Çokan “ sanıklar sadece süreci uzatmak için böyle girişimlerde bulunuyorlar” dedi.

Muğla 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen suikast davasında beşinci duruşmanın beşinci oturumu başladı. Duruşma başlamadan önce sanıklar mahkemeye heyetini dilekçe yağmuruna tuttu. Suikast timinin Marmaris’te ki otel baskını sırasında Şükrü Seymen tarafından vurulduğu iddia edilen Haldun Gülmez duruşma öncesi mahkeme başkanı ve üyeleri hakkında reddi hakim talebinde bulundu. Eski SAT Yüzbaşı Haldun Gülmez yaralı olarak yakalandığında ezerinden Fethullah Gülen duası çıkmıştı. 20 Şubat tarihinde başlayan suikast davasında darbeci askerler bu güne kadar dört defa reddi hakim talebinde bulundu. Reddi hakim taleplerinin ikisini Haldun Gülmez yaptı. Haldun Gülmez daha önce de cezaevi aracından inmek istemedi jandarma ekiplerine fiziki saldırıda bulunmuştu.

Darbeci askerlerin reddi hakim talepleri dolayısıyla mahkemeye yaklaşık 30 dakika ara verildi. Verilen aranın ardından Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ “Haldun Gülmez mahkeme başkanı ve üyelerine reddi hakim talebinde bulunması açıkça mahkemeyi uzatmaya yönelik olduğundan talebin reddine karar verildi” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Avukatı Halil Çokan “ dava karar aşamasına yaklaştıkça sanıklar davayı uzatmak için ellerinden geleni yapıyor. Duruşma salonunda olay çıkartmaları mahkeme heyeti ile ilgili reddi hakim talebinde bulunmalarının tek sebebi bu. Bu yüzden savunmalarında uzun tutmaya çalışıyorlar” dedi.

Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ Cumartesi günkü oturumda Şükrü Seymen’in savunmasını yaptığı sırada “ Helikopterden sivil halka nasıl ateş açıldığı ortada. Polislerin hangi psikoloji ile davrandığını bilemeyiz. Ayrıca sizinle çatışmaya giren polislerin bir kısmı da FETÖ’den tutuklandı. Su o kadar bulanık ki” demişti.  Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada “Muğla Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımıza suikast teşebbüsü davasının 09/09/2017 günü yapılan duruşmasında mahkeme başkanının sanık Ş.S'nin savunması sırasında sarf ettiği sözlerden bir cümle özel olarak cımbızlanmak suretiyle medyada farklı anlamlara çekilebilecek şekilde haber konusu yapılmıştır. Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinin 09/09/2017 günlü duruşma tutanak ve kayıtları incelendiğinde mahkeme başkanının, “15 Temmuz gecesi Erdoğan'ı koruyan polisler FETÖ'den tutuklandı” şeklinde bir açıklaması bulunmadığı gibi, söz konusu beyanlar bir bütün halinde değerlendirildiğinde medyada yer aldığı şekilde herhangi bir ima veya açıklama mahiyetinde de olmadığı, maksadının dışında haber ve yorum konusu yapıldığı anlaşılmıştır” denildi.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 908 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.