DAVUTOĞLU: HEM NÜFUS HEM GELİR ARTACAK

DAVUTOĞLU: HEM NÜFUS HEM GELİR ARTACAK
Başbakan Ahmet Davutoğlu,  Ak parti Hükümetinden önceki hükümetleri eleştirerek "Bizden önceki iktidarlar gelir artsın diye nüfus kontrolü yapıyordu....

Başbakan Ahmet Davutoğlu,  Ak parti Hükümetinden önceki hükümetleri eleştirerek "Bizden önceki iktidarlar gelir artsın diye nüfus kontrolü yapıyordu. Biz hem nüfusumuz hem gelirimiz artacak diyoruz" dedi. Başbakan “Kimse oturduğu yerden Cumhuriyetçilik yapamaz. Cumhuriyetin itibarı AK Parti ile zirveye çıkmıştır" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Muğla İl Teşkilatı’nın 5. Olağan kongresine katıldı. Başbakan Davutoğlu’na Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen kongrede Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, , TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu eşlik etti.

Karanlık odaklar başarıyı çekemiyor

Başbakan Ahmet Davutluğlu “ Ak parti iktidarının 12 yıllık başarısını dünyadaki karanlık odaklar çekemiyor. Gayri safi milli hasılasını dört kat büyüten, kendisi büyüdüğü gibi dünyaya en fazla insani yardım yapan ülke oldu Türkiye Cumhuriyeti Devleti. İşte bundan rahatsızlar. Türkiye 12 yıldır başarı hikayesi yazıyor. .Neden 1,5 yıldır üzerimize geliyorlar biliyor musunuz? Neden bizi Gezi provokasyonlarıyla sarsmaya çalıştılar biliyor musunuz? Neden 17-25 Aralık’ta bir paralel çete, dışarıdaki işbirlikçileriyle AK Parti hareketine karşı bir darbe teşebbüsünde bulundu? Neden geçtiğimiz 19 Ocak’ta, Suriye’deki kardeşlerimize yardım götüren TIR’ları basmaya kalktılar? Neden benim odamı dinlemeye kalktılar? Neden Cumhurbaşkanımızın odasını dinlemeye kalktılar? Çünkü birileri Türkiye’nin yükselişinden rahatsız. Kolumuzu kanadımızı gerip mazlumları, masumları himaye etmemizden rahatsızlar. Onlar rahatsız olsunlar, Allah şahit ki biz, mazlumları ve masumları himaye etmeye devam edeceğiz. Filistin'e destek olmaya devam edeceğiz. Onlar TIR'ları bassalar da biz Suriye'deki bayır bucak Türklerine sahip çıktık ve sahip çıkacağız. Bu başarı hikâyesini durduramayacaklar” dedi.

Kirli hesaplar içindeler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yurtdışında oturan birileriyle hangi kirli hesapların içine girildiğini ileri süren Davutoğlu, “Neler konuştunuz, ne pazarlıklar yaptınız? AK Parti düşmanlığı üzerine Türkiye üstünde nasıl bir oyun oynadınız? Millet ve millet iradesi her türlü oyununu bozar. Artık bütün bu maskeleri indirme vaktidir. Herkes milletin huzuruna samimi düşünceleriyle çıkmak zorundadır. Pensilvanya ile bir pazarlık içine girmek Ankara’da başka bir takım koalisyonlar oluşturmak üzerinden bu milletin kalbi kazanılmaz. Bu milletin kalbi nasıl kazanılır, bizim gibi Türkiye’nin her yerine giderek, ter dökerek, aşkla, samimiyetle, milletle kucaklaşmakla suretiyle bu milletin kalbi kazanılır. İşte aramızdaki fark bu. Sırf başbakanımızın Cumhurbaşkanı olmasını engellemek için birlikte yine talimatla koalisyon kurdular. Ne oldu? Türkiye Cumhuriyeti’nin başına ilk defa halkın doğrudan seçtiği bir cumhurbaşkanı izzetle, ikballe, onurla oturdu” dedi.

Ak parti Türkiye’nin her yerinde

Türkiye’de bazı siyasi partilerin doğuda olup batıda olmadığını belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bazıları doğuda var, batıda yok, bazıları İç Anadolu’da var, diğer yerlerde yok. Milliyetçilik nedir bilir misiniz? Anadolu’nun, Trakya’nın her bir köşesinde var olmaktır milletçilik. Vatanperverlik, vatanın her bir köşesinde dava bayrağını dalgalandırmaktır. Bizimle diğerleri arasındaki fark bu. Diğerleri konjonktürel partilerdir, geçici siyasetler içindedirler. Pensilivanya'da bir hesap içine girmek, Ankara'da başka birtakım koalisyonlar oluşturmaya çalışmak üzerinden bu milletin kalbi kazanılmaz. Bu milletin kalbi nasıl kazanılır? Bizim gibi Türkiye'nin her yerine giderek, ter dökerek, aşkla, samimiyetle milletle kucaklaşmak suretiyle bu milletin kalbi kazanılır" dedi.

Türk Bayrağıyla Somali’ye gidin

Başbakan Davutoğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türk Bayrağını alarak Somali’ye gitmesini istedi. Bu millete ihanet eden herkesin dinleyeceğini belirten Davutoğlu, “Bu millet konuştuğu zaman, bu milletin iradesine sekte vurmaya çalışan herkes sadece ve sadece dinleyecek. Biz hak olduğunda, adalet gerektirdiğin de yanlış yerde durmaktansa yalnız durmaya tercih ederiz. Ama hiçbir zamanda yalnız olmadık. Rabbiyle beraber olanlar hiçbir zaman yalnız değildir. Milletiyle birlikte olanlar hiçbir zaman yalnız değildir” şeklinde konuştu.

Hem nüfus hem gelir artacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu,  Ak parti Hükümetinden önceki hükümetleri eleştirerek "Bizden önceki iktidarlar gelir artsın diye nüfus kontrolü yapıyordu. Biz hem nüfusumuz hem gelirimiz artacak diyoruz" dedi.

Cumhuriyetin itibarı AK Parti ile zirveye çıktı

Başbakan Ahmet Davutoğlu  "Milletin iradesinden başka hiç birşey hüküm sürmeyecektir. Paralel çete hesap verecek, onlarla işbirliği yapan CHP de hesap verecek. Cumhuriyet ideallerine sahip çıkan CHP'li kardeşlerime sesleniyorum; böyle bir seçim arefesinde, talimatla çatı adayı seçtiler. Dışardan ithal bir aday buldular. Bunların Cumhuriyetçiliği bu. Kimse oturduğu yerden Cumhuriyetçilik yapamaz. Cumhuriyetin itibarı AK Parti ile zirveye çıkmıştır" dedi.

Bu haber toplam 515 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.