Güzide Kasim

Güzide Kasim

DEĞERLERİME DOKUNMAYIN!!!

DEĞERLERİME DOKUNMAYIN!!!

Son günlerde gerek sosyal medya da gerekse tartışma programlarında yer alan konu İstiklal Marşımız ve bestesi, hatta sözde yeni beste sosyal medya da dolaşmaya başlamış bile… Yapmayın arkadaşlar, sayın büyüklerim bu konular ne tartışılabilir ne de değişebilir… Ben kabul etmiyorum.

*** *** ***

İstiklal Marşının bestecisi kimdir demek yerine İstiklal Marşının bestecileri kimlerdir diye sormak daha doğru olur. Çünkü İstiklal Marşını bir kişi değil iki kişi bestelemiştir.Bir ilk bestecisi birde bugün hala kullanılmakta olan halini besteleyen.İstiklal Marşını ilk olarak Ali Rıfat Çağatay bestelemiştir ve bu beste 9 yıl kullanılmıştır.Daha sonra Ali Rıfat Çağatay'ın bestesi bırakılarak Osman Zeki Üngör'ün bestesi kullanılmaya başlanmıştır.Bugün kullanılan beste de Osman Zeki Üngör'ün bestesidir.

*** *** ***

Dokunmayın milli ve dini değerlerime. Dokunmayın kırmızı çizgilerime.

Neden herkes susuyor. Neden dokunmayın diyemiyor.

Hassas noktalarımızı bu kadar deşifre edersek yarın dış ve iç düşmanlarımız bunları kullanacaklardır. Ve nitekim kullanmaya başladılar.

Geçtiğimiz günlerde Afrin 'de şehit olan askerimize düzenlenen kumpası hatırlatırım. Kur'an-ı Kerim içine kurulan düzenekle askerimiz şehit olmuştur.

*** *** ***

Babam derdi ki: “kızım kullandığın oy, yaptığın ibadet Allah'la senin aranda kalmalı. Bunlar senin en zayıf noktandır. Gün gelir hiç ummadığın insanlar senin bu noktandan vururlar”

Şimdi anlıyorum ne demek istediğini, işte gün geliyor, dâhili ve harici düşmanların seni en zayıf noktandan vuruyorlar. Babam ilkokulu mezunu olmasına karşı çok ileri görüşlü bir adamdır.

Ama günümüze bakıyorum da insanlar camiden çıkıyor “ibadetimizi yaptık Allah kabul etsin” diye bir selfi sosyal medya da… Ben de sorarım “kim için neden yaptın ibadetini?” işte bu hakkı da sen bana veriyorsun?

İstiklal marşını duyunca yoldan geçerken saygı gösteriyor musun? İşini bırakıp hazır ol da bekliyor musun?

Ezanı duyunca şükür edip elini ayağını topluyor musun? Sabah ezanını duyunca yatağından kalkıp ezanın bitmesini bekliyor musun?

Daha onlarca soru sorabilirim?

*** *** ***

Gösteriş ya da birilerini kendimizi ispatlamak merakında olmayalım.

Milli, dini ve toplum ahlak değerlerimize sahip çıkalım. Hiç kimse bizim değerlerimiz üzerinden prim yapmasına izin vermeyelim. Yeter artık bu kadar basit bu kadar cahil olmayalım. Kulaktan dolma söylemleri sözleri bırakalım.

Dinimizi öğrenmek için kitabımız Kur'an-ı Kerim var. Tarihimizi öğrenmek için kitaplarımız var.

OKUYALIM… SAHİP ÇIKALIM…

Bu yazı toplam 838 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Güzide Kasim Arşivi
SON YAZILAR