Değerli taşın yasa dışı yollardan çıkarıldığı iddiası

Değerli taşın yasa dışı yollardan çıkarıldığı iddiası
Yatağan’da çıkarılan ve değerli taş olarak nitelendirilen Diaspor taşının, kaçak yollarla çıkarılıp, işlenerek yurtdışına çıkarıldığı iddia...

Yatağan’da çıkarılan ve değerli taş olarak nitelendirilen Diaspor taşının, kaçak yollarla çıkarılıp, işlenerek yurtdışına çıkarıldığı iddia edildi.

Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Çırpı mahallesinde bulunan maden sahasında çıkarılan ve dünya çapında değerli taş olarak adlandırılan Diaspor (zultanit) taşının yasal olmayan yollarla, ihale sahibi dışında kişi ve kişiler tarafından çıkarılarak, yurtdışına aleni bir şekilde satıldığı iddia edildi.

Çırpı Mahallesi’nde bulunan maden alanında 4. Grupta bulunan ve boksit çıkarmaya yönelik ruhsat sahibi olan şahısların, devletin maden birimi olan Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM)’ne bildirmeden yasal olmayan yollardan bu değerli taşı çıkarıp işleyerek yurtdışına sattığı ve bu sebepten dolayı devleti milyonlarca dolar zarara uğrattığı iddia edildi.

Diaspor taşını çıkarmaya yetkili 5. Grup ihale sahibi S.K’nın ortağı A.C, yasal olmayan bu işlemi defalarca kez şikayet olarak bildirmesine rağmen, hiçbir sonuç alamadığını, birçok kez alandan bu kaçak yola başvuran diğer grubun (4. Grup) mensupları tarafından kovulduğunu fakat grubun farklı yollarla kacak bir şekilde değerli tas çıkarıp, aleni bir şekilde satmaya devam ettiğini ifade etti.

A.C yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 17 aydan beri Muğla Yatağan ilçesi Çırpı mevkiinde 5. Grup ihalesi alınmış bölgeyi beklemekteyiz aynı zamanda aktif olarak görünen M.B adlı şahıs boksit çıkarmaktadır. 17 aylık beklediğimiz süre içerisinde gözlemlerimiz ve delillerimiz ayrıca Milas Orman İşletme Müdürlüğü’ne sunduğumuz tutanaklarımız, ihbarlarımız ve dilekçelerimiz mevcut. Burada rödovanscı olarak görülen Ö.K ve A.Ü ile beraber Diaspor taşının çıkarıldığını işletildiğini ve yurtdışına satıldığını bizzat kendim tespit ettim. Şuan Milas ta bulunan atölyeleri ve kaçak yaptıkları kazıların görüntüleri de mevcut. Bununla ilgili olarak gerekli makamlara deliller sunulmuştur. Derdimiz milli olan bu madenimizin yurtdışına kaçak yollardan satılmasını engellemektir” dedi.

Bu haber toplam 12122 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.