Değirmendere’nin Islahı Yüzde 90 Tamamlandı

Değirmendere’nin Islahı Yüzde 90 Tamamlandı
Yoğun yağışlarda taşkınlara ve sel baskınlarına neden olan ve çevresinde bulunan esnaf dükkânlarına maddi kayıplar yaşatan Marmaris İlçesindeki Değirmendere’siniıslah...

Yoğun yağışlarda taşkınlara ve sel baskınlarına neden olan ve çevresinde bulunan esnaf dükkânlarına maddi kayıplar yaşatan Marmaris İlçesindeki Değirmendere’siniıslah eden MUSKİ Genel Müdürlüğü, çalışmaların yüzde 90’ı tamamladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanlizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Marmaris İlçesi Yeniyol Caddesi üzerinde bulunan ve sel baskınlarının meydana geldiği Değirmendere’sinde ki çalışmaların yüzde 90’ını tamamladı. Özellikle yoğun yağışlarda sel baskınları ve taşkınların meydana geldiği derenin, çevrede bulunan esnaf dükkânlarına maddi zararlar vermesi nedeniyle çalışma başlatan MUSKİ Genel Müdürlüğü derenin 454 metrelik kısmını betonla kaplama çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık olarak 1 buçuk aydır devam eden çalışmaların 400 metrelik kısmı tamamlanırken geriye 54 metrelik bir kısım kaldı.

Sel riskine karşı daha fazla su haznesine sahip olması açısından 3 metre derinliğe inilerek devam eden çalışmalar her yıl sel riskiyle karşı karşıya kalan bölge esnafını da rahatlatacak. Beton çalışmalarının sona ermesinin ardından ise dere etrafında çevre düzenlemesi yapılarak çitlerle çevrilecek.

Bu haber toplam 722 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.