Demir: “Kalk Gidelim Oyuncuları Muğla Şivesi Eğitimi Almalı”

Demir: “Kalk Gidelim Oyuncuları Muğla Şivesi Eğitimi Almalı”
Muğla’nın sanat değerlerinden oyuncu Gülnihal Demir Muğla’da çekilen Kalk Gidelim dizisi oyuncularının Muğla ağzıyla konuşmaları konusunda değerlendirmelerde...

Demir: “Kalk Gidelim Oyuncuları Muğla Şivesi Eğitimi Almalı”

Muğla’nın sanat değerlerinden oyuncu Gülnihal Demir Muğla’da çekilen Kalk Gidelim dizisi oyuncularının Muğla ağzıyla konuşmaları konusunda değerlendirmelerde bulundu. Demir, oyuncuların Muğla şivesi ile ilgili eğitim almaları gerektiğini söyledi.

Muğla’nın yerli sanatçılarından ünlü oyuncu Gülnihal Demir, TRT 1’de yayınlanan ve Muğla’nın Yeşilyurt Mahallesi’nde çekimleri devam ederken sezon finaline giren Kalk Gidelim dizisi oyuncularının şiveleri konusunda değerlendirmelerde bulundu. Demir, oyuncuların mesleki yetenekleri anlamında başarılı olduklarını ancak Muğla şivesiyle konuşma konusunda gerçekçi olamadıklarını, profesyonel anlamda koçlardan eğitim almaları gerektiğini belirtti.

“Oyuncu Olarak Çok Başarılılar Ama Şiveyi Gerçekçi Yapamıyorlar”

Dizi oyuncularının Muğla ağzıyla konuşma konusunda eğitim almaları gerektiğini dile getiren ve yer aldığı pek çok dizi ve film projesinde Muğla ağzıyla konuşarak beğeni toplayan ünlü oyuncu Gülnihal Demir şunları söyledi: “Muğla ben şivemle Muğla’yı, Türkiye’ye değil dünyaya tanıttım. Muğla’da da artık bir sürü proje yapılıyor. Diziler, filmler çekiliyor. Ege şivesi kullanılıyor bunlarda. Ama gerçekten doğal yapanla yapmacık yapan arasında çok fark oluyor. Bu yüzden de yapımcılar beni buradaki projelerde pek fazla tercih etmiyorlar. Diğer oyuncular şive konusunda benim altımda kalacak diye. O nedenle onlarla pek iletişim kuramıyoruz. Kalk Gidelim Dizisi’nin oyuncuları, oyuncu olarak çok başarılılar ama şiveyi gerçekçi yapamıyorlar. Bunu ben değil herkes söylüyor. Oyuncuların hepsi benim arkadaşım. Bazılarıyla birlikte de çalıştık. Hepsi canım ciğerim benim, hepsini çok seviyorum. Ama gerçek şive dersen maalesef olmuyor. Onlar için koçluk yapılabilir. Mesela benim oğlum da Kalk Gidelim dizisinde oynadı, onlara çoğu zaman koçluk yaptı. O da dizide 29 bölüm oynadı. Biz de kendi oyunculuk ajansımızdan 58 bölüm oraya oyuncu verdik. Ben çok gitmiyordum sete, tiyatro yaptığım için genellikle dışarıdaydım. Ara sıra uğruyordum. Oyuncuların gerçek koçlardan ders almaları lazım.”

Sevil OLUÇ

Bu haber toplam 3815 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.