Demirel: “Ülkücü hareket hak yolda baş verdi baş eğmedi”

Demirel:  “Ülkücü hareket hak yolda baş verdi baş eğmedi”
Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Burak Demirel, 12 Eylül 1980 yılında yaşanan askeri darbenin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Demirel, “Ülkücü...

Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Burak Demirel, 12 Eylül 1980 yılında yaşanan askeri darbenin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Demirel, “Ülkücü hareket hak yolda baş verdi baş eğmedi” dedi.

Haber Merkezi

12 Eylül 1980 yılında yaşanan askeri darbenin yıldönümü dolayısıyla Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Burak Demirel, “Ülkücü hareket hak yolda baş verdi baş eğmedi” diyerek bir mesaj yayımladı.

Demirel, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’de, silahlı kuvvetlerin yönetime üçüncü açık müdahalesi olan 12 Eylül 1980 askeri darbesinin üzerinden 40 yıl geçti. Acılar o günkü gibi taze o günkü kadar sıcaktır. Binlerce ülküdaşımız, yalancı şahitlerle desteklenmiş mesnetsiz iddialarla tutuklanmış, tarifsiz baskılar ve işkenceler görmüş, zindanlarda çileler çekmişlerdir. Ölümle sınanmış, yağlı urganlarla imtihan edilmişlerdir. Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey başta olmak üzere 587 Ülkücü “MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası” ile idamla yargılanmış, Başbuğumuz Alparslan Türkeş 11 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştır. Türk Milliyetçiliğini yargılamaya ve sorgulamaya başlayanlar 12 Eylül darbesi ile milliyetçilerden intikam almaya çalışmıştır.Tek gayeleri vatanın birliği ve Türk milletinin bekası olan Ülkücüler, hapishanelerde, karanlık zindanlarda, hücrelerde yıllarca sorguya, hakaret, dayak, ve akıl almaz işkencelere maruz bırakılarak hürriyetlerinden yoksun bırakılmışlardır. Yüce Allah böyle karanlık günleri ülkemize bir daha yaşatmasın. Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in ve yüzlerce dava arkadaşımızın yargılandığı bu kara günde, idam sehpalarını tekmeleye tekmeleye aşmış bir hareketin kutlu mensuplarını, 12 Eylül askeri darbesinde yargılanarak idam cezasına çarptırılan, bu güzel ülkenin geleceği uğruna, vatan uğruna, bayrak uğruna, din uğruna, devlet uğruna, inandığı ülküsü imanı uğruna, gözünü kırpmadan, şehadet şerbetini içmiş 5 bin ülkücü şehidimizi rahmetle minnetle anıyorum. Ülkücü Türk gençliği olarak, Canını vatanımız milletimiz ve davamız uğruna feda eden ağabeylerimize layık yaşamaya devam edecek onların  düşürmediği kutlu sancağı daha ileriye götürmek adına mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Bu haber toplam 862 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.