Denetimi geçen kreşler açıldı

Denetimi geçen kreşler açıldı
Salgınla mücadele kapsamında kapanan kreşler 2,5 ay sonra kapılarını açtı. 1 Haziran’dan itibaren yeniden hizmete başlayan kreşler ile gündüz bakım...

Salgınla mücadele kapsamında kapanan kreşler 2,5 ay sonra kapılarını açtı. 1 Haziran’dan itibaren yeniden hizmete başlayan kreşler ile gündüz bakım evleri, açılış öncesi sosyal hizmetler birimleri bünyesinde denetime tabi tutuldu. Muğla il genelinde 58 kreş ile gündüz bakım evinden 30’u denetimleri geçerken, 28’i açılış izni alamadı.

Neval Çolak

Coronavirüsü salgını sonrasında geçilen normalleşme evresiyle birlikte kreşler ile gündüz bakım evleri 2,5 ay sonra yeniden hizmete başladı. Açılış öncesinde kreş ve çocuk bakım evleri, temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinin ardından, açılış öncesi sosyal hizmet birimlerince denetimden geçirildi.

Denetimi geçen kreşler açıldı

Muğla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı, 1 Haziran’dan itibaren yeniden hizmete başlayan kreşler ile gündüz bakım evlerinin sosyal hizmetler birimleri tarafından denetime tabi tutulduğunu ifade etti.

İl Müdürü Toprakçı, Muğla il genelinde 58 kreş ile gündüz bakım evinden 30 tanesi denetimleri geçerken, 28’i denetimden geçemeyip açılış izni alamadığını belirtti.

Menteşe’de ise, 6 kreş ve gündüz bakım evinden 4’ünün denetimleri geçerek açılış izni aldığını ifade eden Muğla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı, hizmete başlayan 4 kreş ve gündüz bakım evini bir kere daha kendisi denetledi.

Düzenli olarak 6 ayda bir yapılan denetimlerin pandemi süreciyle alakalı olarak daha sık yapılacağını vurgulayan Toprakçı, “Bakanlığın yayınlamış olduğu talimatların uygulanıp, uygulanmadığını ancak denetimlerle ortaya çıkarabiliriz. Özellikle sık sık maske ve dezenfektan denetimi, belirli sürelerde ilaçlama yapılıp, yapılmadığı çok önemli talimatlar. Müdürlüğümüz bünyesindeki ilçelerde de aynı şekilde denetimler sıkı bir şekilde devam edecek” dedi.

Denetimi geçen kreşler açıldı

Denetimi geçen kuruluşlardan Balarısı Kreş ve Gündüz Bakım Evi İşletme Sahibi Ege Buse Çavdar,

Pandemi sürecinde sokağa çıkma yasağının sektörlerini zorladığını belirterek, “Kurumlar arasında yapmak istediğimiz programlar vardı. Sosyal medya üzerinde velilerimizle eğitimlere devam ettik. Beslenmelerine ve uyku düzenlerine dikkat ettik. Aileleri bilgilendirici çalışmalar yaptık. Bu dönemde teknoloji iyi ki var dedik. Normalleşme süresine girdik ve denetimleri geçen kreşler bu günden itibaren eğitime başladı. Eğitimlerimiz belli kurallar çerçevesinde devam edecek. Devletimiz, kreşlerin metrekaresine göre öğrenci sayısında belli bir kontenjan sağladı. Benim kontenjanım 50 öğrenci ama ben sayımı yarıya düşürdüm. Okul öncesi eğitimi ticarete dayalı bir şey değil. Çocuklarımın sağlığı her şeyden önemli. İlk kreşlerin açılacağı söylendiğinde biraz tedirgin oldum. Çünkü hiçbir denetim yapılmamıştı. Biz gerekli önlemleri aldık ama devletimizin bu alanda yaptığı çalışmalar sonucunda gelen denetim için gelenlerin bilgisi daha fazla. İlk başta denetim olduğunu bilmediğim için tedirgin oldum. Daha sonra genelge kurallarına göre önlemlerimizi aldık. Hafta sonu denetimlerimiz yapıldı. Balarısı kreşi olarak denetimi geçtik fakat kendimce birkaç eksiğim olduğunu düşündüğüm için 1-2 gün daha çocuklarımı almayacağım. İsteğim öncelikle çocuklarımın sağlığı. Daha sonra eğitimler kuralar çevresinde devam edecek. Kreşlerde çocuklar, ateşleri ölçülerek içeriye alınacak. Sınıflarımız 5’er kişi olacak, başlarında da bir öğretmen bulunacak. Öğrencilerin diğer sınıftaki öğrencilerle, öğretmenlerin diğer öğretmenlerle iletişimi olmayacak. Hem ailelere hem de çocuklara destek amaçlı bir psikolog bulunacak. Çizelgeler hazırlandı, belirli saatlerde sık sık çocukların ateşleri ölçülecek. Pandemi odamız var. Yüksek ateşi olan çocuğumuz odada izole edilerek ailesine ve sağlık ekiplerine haber verilecek. Genelge kurallarına göre son derece dikkatli bir şekilde eğitimler devam edecek” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1006 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.