Denetleme Komisyonları oluşturuldu

Denetleme Komisyonları oluşturuldu
Coronavirüs vakalarının yeniden artış göstermesiyle birlikte vatandaşları salgından korumak amacıyla Pandemi Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi....

Coronavirüs vakalarının yeniden artış göstermesiyle birlikte vatandaşları salgından korumak amacıyla Pandemi Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapılan toplantıda salgınla mücadele kapsamında yapılan çalışmaların yerinde kontrol edilmesi amacıyla Vali Yardımcıları Başkanlığında Denetleme Komisyonları oluşturuldu.

Haber Merkezi

Coronavirüs salgınının yayılmasını engellemek ve vatandaşları salgından korumak amacıyla Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Pandemi Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik 75. Yıl Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Orhan Tavlı, İl Sağlık Müdürü İskender Gencer ve Halk Sağlığı başkanlığı Covid-19 çalışma ekibi katıldı.

Toplantıda ülkemizde ilk vakanın tespit edildiği günden itibaren bugüne kadarki Covid-19 pandemisi ile ilgili yapılan çalışmalar, alınan tedbirler gözden geçirilerek, ilçe bazlı değerlendirmeler yapılmış, tespit edilen vakalar ve temaslıların takibi, tedavisi, izolasyon süreçleri aylık olarak değerlendirildi.

Kontrollü sosyal hayat döneminde Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenerek yayımlanan rehberlerde yer alan kurallara ve alınması gereken önlemlere ilişkin sorumlulukların yerine getirilip getirilmediğinin düzenli olarak denetlenmesinin talimatlandırıldığı toplantıda, ilçelerde Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında yapılan çalışmaların yerinde kontrol edilmesi amacıyla Vali Yardımcıları Başkanlığında Denetleme Komisyonları oluşturuldu.

Oluşturulan Denetleme Komisyonları tarafından salgınla mücadelenin genel prensipleri olan maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenerek bu kural ve tedbirler çerçevesinde faaliyetlerin sürdürülmesi sağlanacak.

“SAĞLIK İÇİN, HEPİMİZ İÇİN”

Coronavirüsle mücadele kapsamında tüm tedbirlerin en üst seviyede alındığını belirten Vali Orhan Tavlı, “Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında il genelinde başta sağlık hizmetleri olmak üzere tüm kurumlarca bütün tedbirler en üst düzeyde alınmıştır. Vatandaşlarımızın da kendi sağlıkları ve sevdiklerinin sağlıklarını korumak için maske, sosyal mesafe ve el hijyeni gibi kurallara uymaları büyük önem arz etmektedir. Coronavirüsle mücadele kapsamında tüm kurumlarımızla birlikte var gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu mücadelemize kurallara uyarak destek olan vatandaşlarımıza, Emniyet ve Jandarma ekiplerimize ve sağlık personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 606 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.