Deniz Dibi Temizliği

Deniz Dibi Temizliği
“Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi tarafından gerçekleştirilen deniz dibi temizlik çalışmaları bu hafta Turgutreis’te devam etti. Dalgıçlar deniz dibinden 352 kilo atık çıkardı.Bodrum...

“Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi tarafından gerçekleştirilen deniz dibi temizlik çalışmaları bu hafta Turgutreis’te devam etti. Dalgıçlar deniz dibinden 352 kilo atık çıkardı.

Bodrum Belediyesi’nin 4 yıl önce başlattığı deniz dibi temizlik çalışmaları kapsamında Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi, 2018 yaz sezonu öncesi Bodrum genelinde belirlenen noktalarda deniz dibi temizliği yapıyor. Bu yıl 10 Ocak’ta Yalıkavak Küdür Halk Plajı'ndan başlatılan ve her hafta hava koşulları müsait olduğu takdirde farklı bir koyda sürdürülen çalışmalarda dalgıçlar en son Turgutreis sahilini temizledi. Yaklaşık 1,5 saat süren temizlikte deniz dibinden; 87 kilo cam, 146 kilo plastik, 43 kilo metal, 76 kilo da yanabilen madde olmak üzere toplam 352 kilogram atık çıkarıldı. Sonrasında ise atıklar ayrıştırılarak yüklendikleri kamyon ile geri dönüşüm için Bodrum Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne nakledildi.

Çalışmaları meraklı gözlerle takip eden bazı vatandaşlar, Bodrum Belediyesi’ni ve belediye personellerinden oluşan dalgıçları, toplumu bilinçlendirmeye yönelik olarak dört yıldır sürdürülen bu anlamlı proje ve emekleri için tebrik etti.

Plan dahilinde yapılan deniz dibi temizlik çalışmaları bu hafta Turgutreis’te yapılan çalışmanın ardından önümüzdeki haftalarda sırasıyla Kadıkalesi, Gümüşlük, Yalıkavak, Gündoğan, Küçükbük, Gölköy, Türkbükü, Torba ve son olarak Bodrum ile birlikte ocak ayından itibaren toplam 19 noktada gerçekleştirilmiş olacak.

Bu haber toplam 981 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.