Deniz Ekinci: “Sağlık çalışanlarına desteğimiz alkış düzeyinde kalmamalıdır”

Deniz Ekinci:  “Sağlık çalışanlarına desteğimiz alkış düzeyinde kalmamalıdır”
İYİ Parti Menteşe İlçe Başkanı Deniz Ekinci, Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meydana gelen silahlı kavga sonucu yaralanan ve hastanede...

İYİ Parti Menteşe İlçe Başkanı Deniz Ekinci, Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meydana gelen silahlı kavga sonucu yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden kişinin yakınlarının sağlık çalışanlarına saldırmasına ilişkin basın açıklaması yaptı. Başkan Ekinci, “Sağlık çalışanlarına desteğimiz alkış düzeyinde kalmamalıdır” dedi.

Sinem Korkmaz

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meydana gelen silahlı kavga sonucu yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden kişinin yakınlarının sağlık çalışanlarına saldırmasına ilişkin basın açıklaması yapan İYİ Parti Menteşe İlçe Başkanı Deniz Ekinci, cezaların arttırılmasına rağmen şiddetin ortadan kaldırılmamasına dikkat çekerek, “Sağlık çalışanlarına desteğimiz alkış düzeyinde kalmamalıdır” dedi.

Sağlık çalışanlarına yönelik yapılan şiddet dolayısıyla üzüldüğünü dile getiren İlçe Başkanı Ekinci, “Bugün, ülke yönetimini düzenlemeye ilk nereden başlarsın deseler, vereceğim cevap sağlık ve eğitim olur. Yaşadığımız günler bu iki konunun ne kadar önemli olduğunu ortaya koymuştur. Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meydana gelen olayda, silahlı kavga sonucu yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden kişinin yakınları sağlık çalışanlarına saldırmış, çalışanlar ise kendilerini sedyeleri kapıya bariyer yaparak korumaya çalışmışlardır. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet görüntüleri sosyal medyada yer alınca bu durum doğal olarak hepimizi üzmüştür. 08.04.2020 tarihinde TBMM’ye sunulan Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi 15.04.2020 tarihinde TBMM’de kabul edilmiştir. Önemli bir kazanımdır. Caydırıcı niteliği de vardır. Cezaların arttırılması, uygulamanın sorunlu ve yetersiz olması nedeniyle şiddeti ortadan ne yazık ki kaldıramamıştır. Hastaların müşteri olarak kabul edildiği sistemde, müşteri memnuniyeti anlayışı ön plana çıkartılmış, hasta ve hasta yakınlarının gereğinden fazla talepkar ve beklenti içinde olmalarına neden olunmuş, beklentilerin karşılanamadığı durumlarda öfke patlamaları, şiddet göstermeleri normalleştirilmiştir” dedi.

“SON İKİ YILDA 38 BİN, SON BEŞ YILDA 60 BİN SAĞLIK ÇALIŞANI ŞİDDETE MARUZ KALMIŞTIR”

Ülkede sağlık ortamında şiddetin toplumsal bir sorun halini aldığını söyleyen Ekinci, “Son iki yılda 38 bin, son beş yılda 60 bin sağlık çalışanı şiddete maruz kalmıştır. Sağlık Bakanlığı verilerine göre sağlık çalışanlarına günde ortalama 33 şiddet vakası kayıtlara geçmektedir. Ülkemizde sağlık ortamında şiddet, toplumsal bir sorun halini almıştır. Sözel ve fiziksel şiddet, tacizin yanı sıra silahla yaralamalara ve ne yazık ki ölümlere neden olmaktadır. Bu konunun sadece ceza arttırımı ile çözülemeyeceği ortadadır. Cezayı etkin kılan cezanın ağırlığı değil, cezanın mutlaka uygulanacağı beklentisidir. Ne yazık ki cezaların uygulanmasında başarılı değiliz. Ceza kanunlarında çok sık yapılan değişiklikler, cezanın suçların işlenmesine karşı istenilen önleyici etkiyi gerçekleştirmesini güçleştiriyor. Hükmolunan bir ceza mutlaka etkin şekilde uygulanmalı. Aksine bir tutum ve toplumda oluşan beklenti, cezanın caydırıcı fonksiyonun azalmasına sebebiyet verir. Pandemi döneminde canlarını hiçe sayarak toplum sağlığı için çalışan doktorlarımıza, sağlık çalışanlarımıza ülke olarak desteğimiz sadece alkış düzeyinde kalmamalıdır. Hekimlerin meslek örgütü olan Türk Tabipler Birliği’ne dil uzatılmamalı aksine devlet, onların can güvenliğini nasıl sağlayacağına ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için neler yapabileceğine odaklanmalıdır” dedi.

Bu haber toplam 690 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.