Deniz Seviyesinde Tiyatro Başladı

Deniz Seviyesinde Tiyatro Başladı
Mirket adlı bir grubun “Deniz Seviyesinde Tiyatro” sloganı ile gerçekleştirdiği Datça Tiyatro Festivali başladı.Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve...

Mirket adlı bir grubun “Deniz Seviyesinde Tiyatro” sloganı ile gerçekleştirdiği Datça Tiyatro Festivali başladı.

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve 25 bin kişini ziyaret ettiği Datça Tiyatro Festivali bu yıl 26-30 Haziran tarihlerinle tiyatro severlerle bir araya geliyor. Birbirinden renkli oyunların, gösterilerin ve konserlerin yapılacağı festival 26 Haziran’da  Akustikhane’nin açılış konseri  ile start aldı. Tiyatro tutkusunu ve muhabbeti bir araya getiren festivale Alican Yücesoy, Beyti Engin, Ceyda Düvenci, Bülent Şakrak, Dicle Doğan gibi isimler katılıyor. Başarılı oyuncu Beyti Engin Festival boyunca alternatif sahnede oyunculuk üzerine söyleşi gerçekleştirecek. Başarılı isimler panayır alanında gerçekleştirilen söyleşilerle atölye etkinlikleri ile ziyaretçilerle bir araya gelecek.

Bu yıl 50 bin kişinin katılacağı beklenen festivalin basın toplantısı bugün festivalin de gerçekleştirildiği panayır alanında gerçekleştirildi. Festivale büyük katkı sağlayan Beyti Engin, Ceyda Düvenci ve Bülent Şakrak’ın yanı sıra Mirket  ekibinin kurucularından Gediz Alper, Büşra Serdar, Bersis Yılmaz basın toplantısında festival sürecini basın mensuplarına aktardı.

“Gençlerin yüreği ve cesareti olduğu sürece bu ülkenin sırtı yere gelmez” diyen Ceyda Düvenci de, şu ifadeleri kullandı:  “Biz kendi çapımızda bir şeyler yapıyoruz sanat adına 25 yıldır. Şimdi gençler en kısa zamanda bizim sığdırdıklarımızı sığdırdılar bu çok gurur verici, yaptıkları şey çok kıymetli. Çünkü hem ülkenin bir şehrini kalkındırıyorlar, oranın farklı bir şekilde duyulmasına, anlamına daha büyük anlamlar katmasını sağlıyorlar, Datça’ya bakış değişiyor. Hem tiyatroya gönül vermiş bir sürü genci bir araya topluyorlar. Benim en çok etkilendiğim şey dün Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptıkları, ortaokul, liseler arası tiyatro yarışmasında jüri üyesi olmaktı. Birbirinden kıymetli ve değerli çocuk aynı zamanda sınava hazırlanırken aynı zamanda tiyatro sahnesinde oyun hazırlamışlar ve bizi gördükleri için inanılmaz heyecanlıydılar. Aydınlık, cesur, tiyatroya gönül vermiş gençler verebilirdi bu fırsatı çocuklara. Yaptıkları çok önemli bir köprü.  Sanatı dimdik ayakta tutmak. Çünkü bu ülkeyi sanat kurtaracak, bu ülkeyi tiyatroya gönül vermiş gençler kurtaracak. Bu noktada bizim yaptığımız tek şey 25 yıl bize verdiği bilinirliği kullanıp onların sesinin daha yüksek çıkmasını sağlamak”

Bu haber toplam 408 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.