denizde can pazarı

denizde can pazarı
Muğla'nın Datça ilçesinde yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmak isteyen 20 kaçak boğulmak üzereyken son anda sahil güvenlik ekipleri tarafından...

Muğla'nın Datça ilçesinde yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmak isteyen 20 kaçak boğulmak üzereyken son anda sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Kaçakların 7 kişilik bota 20 kişi olarak bindikleri ve Datça açıklarında fırtınaya yakalanınca botun batmaya başlaması üzerine 155 polis imdat hattını arayarak yardım istedikleri ortaya çıktı.

Yasa dışı yollardan yurda giriş yapan ve aralarında 4 kadın ve 4 çocuğunda bulunduğu Afganistan, Pakistan ve Myanmar uyruklu toplam 20 kaçak kendilerini Yunanistan adalarına ulaştırması için İstanbul'da organizatörle kişi başına bin 500 dolar ödedi. Karayolu ile İstanbul’dan Marmaris'e gelen kaçaklar kendilerini Yunanistan’a geçirecek olan organizatörler ile buluştuktan sonra Datça’ya gittiler. Datça'ya bağlı Emecik köyü Sarı Liman Mevkiinde kendilerine verilen bota binen 20 kaçak Yunanistan’a gidebilmek için gece saatlerinde denize açıldılar. Kıyıdan uzaklaştıktan sonra fırtınaya yakalanan kaçakların botunda bulunan bir kişi suya düştü. Suya düşen arkadaşlarına yardım etmeye çalışan kaçaklar, bir süre botun su almaya başlaması ile birlikte ne yapacaklarını şaşırdılar. Botun batacağını anlayan kaçaklar 155 Polis İmdat Hattını arayarak ‘Derya problem’ yardım istediler.   

Sahil Güvenlik hızla yola çıktı

155 Polis ihbar hattına gelen bu telefon üzerine Datça Sahil Güvenliğe ait botlar kaçakların botunu bulmak için çalışmalara başladılar. Zamana karşı verilen mücadelede kaçakların botlarının bulunduğu bölge cep telefonu sinyali sayesinde tespit edildi ve koordinatlar ekiplere bildirildi. Belirtilen koordinatlara giden ekipler su alan ve bir kısmı batan bot içinde bulunan 20 kişiyi Sahil Güvenlik teknesine çıkarmayı başardı. Islanmış ve soğuktan donmak üzere olan kaçaklar arasında bulunan ve çok miktarda su yutan 2 kadın ile 4 çocuk, karada bekletilen ambulanslarla Datça Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek tedavileri yapıldı.

Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen 12 erkek ve 2 bayan kaçağa da yiyecek ve giyecek verildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından kaçakların ifadelerinin alınması için jandarmaya teslim edeceği öğrenildi. Bu arada kaçakların Datça’ya kadar gelmelerini sağlayan organizatörlerin belirlenmesi için çok yönlü soruşturma başlatıldı.

Bu haber toplam 562 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.