Denizlerin temizliği öğrencilere emanet

Denizlerin temizliği öğrencilere emanet
Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Deniz Temiz Derneği (TURMEPA), DMarine ve ERTEV iş birliğiyle yürütülen  “STEAM’le Denizleri Temizliyorum”...

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Deniz Temiz Derneği (TURMEPA), DMarine ve ERTEV iş birliğiyle yürütülen  “STEAM’le Denizleri Temizliyorum projesi ikinci yılına öğretmen eğitimleri ile start verdi. İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre eğitimlerin kapanışında uzaktan çevrimiçi bağlantı ile öğretmenler, eğitmenler ve proje koordinatörleri ile bir araya geldi.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesindeki “STEAM’le Denizleri Temizliyorum projesi ikinci yılına öğretmen eğitimleri ile başladı. 13 ilçede hayat bulacak olan proje Deniz Temiz Derneği (TURMEPA), DMarine ve ERTEV işbirliğinde yürütülecek.

Yenilikçilik, 3 Boyutlu Tasarım, Üretim Becerileri Atölyesi, Robotik-Kodlama ve Tasarım Maratonu konularında alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerde STEAM ile ilgili atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

31 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında il genelinden 14 koordinatör öğretmenin katılımlarıyla  5 gün boyunca verilen hizmet içi eğitimler tamamlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre eğitimlerin kapanışında uzaktan çevrimiçi bağlantı ile öğretmenler, eğitmenler ve proje koordinatörleri ile bir araya geldi.

Öğretmenler 5 gün boyunca süren eğitimde yapmış oldukları projelerini çevirimiçi olarak İl Müdürü Pervin Töre’ye sundu.

“ÇOCUKLARIMIZIN ÇEVREYLE VE DENİZLE OLAN BAĞLARINI GÜÇLENDİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Çocuklara çevre ve temiz deniz konularında bilinç aşılamakla birlikte temiz bir geleceğe dair eğitim verdiklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak  TURMEPA işbirliğiyle ve D-Marine katkılarıyla başladığımız proje ile çocuklarımıza sıfır atık, çevre ve temiz deniz konularında sadece bilinç aşılamakla kalmıyor onların fikirleri, projeleri ve ortaya koydukları ürünler ile temiz bir geleceğe sahip olmalarını sağlayacak eğitimler veriyoruz. Çocukların küçük yaşlardan itibaren çevreyle ve denizle olan bağlarını güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bunun için önce öğretmenlerimiz atölyelerde sıralara oturdular, çok değerli hocalarımızdan STEAM eğitimleri aldılar. Bugün yapılan eğitimlerde ortaya çıkardıkları projelerini ve ürünleri bizlerle paylaştılar. Her birini canı gönülden kutluyorum” dedi.

“STEAM’le Denizleri Temizliyorum”  projesinde, geçtiğimiz yıl STEAM ile ilgili çok güzel başarılara imza atıldığının altını çizen İl Müdürü Töre, bu yıl da öğretmenlerin, aldıkları eğitimler ile öğrendiklerini kendi okullarındaki öğrencilere aktarabileceğini ve böylece çocukların denizleri korumaya yönelik projelerini geliştirirken teknolojiden de faydalanabileceklerini belirtti.

Çocukların sadece deniz hayatına değil, tüm doğayı algılayışlarına ışık tutmayı ve bir bilim insanı gibi düşünerek yeni fikir ve projeler üretmelerine katkı sağlamayı amaçlayan “STEAM’le Denizleri Temizliyorum projesi hem öğretmen hem de öğrencilere yeni ufuklar açıyor. Programla birlikte yaratıcı ve akılcı düşünme, sorgulama, çözüm odaklı olma, keşfetme ve paylaşma becerilerini geliştirmeyi öğrenecek çocuklar, hazırlayacakları proje ile denizlerin temiz kalması için fikirlerini sunabilecek.

Bu haber toplam 552 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.