Ders zili “uzaktan” çaldı

Ders zili “uzaktan” çaldı
Muğla’da, öğretmenler uzaktan eğitim için okullarda ders başı yaptı. Muğla Turgutreis Lisesi’nde öğretmenler İstiklal Marşı okuyarak 2020-2021...

Muğla’da, öğretmenler uzaktan eğitim için okullarda ders başı yaptı. Muğla Turgutreis Lisesi’nde öğretmenler İstiklal Marşı okuyarak 2020-2021 eğitim-öğretim yılına başladı. Muğla Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin de katılımıyla çalan ilk zilde büyük heyecan yaşandı. Töre, “Çocuklarımız evlerinde biz okullarda olsak dahi çocuklarımızla beraber olmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Sinem Korkmaz

2020-2021 eğitim-öğretim yılı Coronavirüsü salgını nedeniyle uzaktan eğitim ile başladı. İlk zili Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre Turgutreis Lisesi’nde çalarken, ilk ders EBA TV'de İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Töre, “uzaktan eğitimin başladığı süreçte biz son derece heyecanlıyız” dedi.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tüm öğrencileri evlerinden İstiklal Marşı okumaya davet etmesiyle, öğrenciler evlerinin balkonlarından 2020-2021 eğitim-öğretim yılının okunan ilk İstiklal Marşına eşlik etti.

Ders zili “uzaktan” çaldı

Yeni eğitim-öğretim yılı için heyecanlı olduğunu söyleyen Muğla Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’da da 14 bin öğretmenimizle, 795 okulumuzla ve 152 bin öğrencimizle okulların açılışının heyecanını hayal ediyoruz. Küresel salgın sürecinde uzaktan eğitimin başladığı süreçte biz son derece heyecanlıyız. Çocuklarımız evlerinde biz okullarda olsak dahi çocuklarımızla beraber olmanın heyecanını yaşıyoruz. 2020-2021 eğitim öğretim yılının hayırlı geçmesini diliyorum. Bakanlığımızın yaptığı açılamaya göre 20+20 saat EBA canlı ders saat programı olmak üzere tüm öğretmenlerimiz ders programlarını almıştır. Bu ders programları doğrultusunda öğrencilerimizle birebir iletişim sağlanmıştır. 21 Eylül’de açılacak olan okullarımıza da temiz okul sertifikası kazandırıp velilerimizin, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin kendilerini hijyen alanlarında düşünmelerini sağlamak amacıyla da temiz okul çalışmalarımız hızlı bir şekilde Muğla’da devam etmektedir. Şu zamana kadar 150 okulumuzun müracaatı olmuştur. 18 eylüle kadar tüm müracaatlar okullarda tamamlanacaktır” dedi.

,

Bu haber toplam 772 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.