DEŞTİNLİLER’DEN CHP’Lİ YETKİLİLERE: “NEDEN HALKIN PROJEYE DAVA AÇMASINI ENGELLEDİNİZ”

DEŞTİNLİLER’DEN CHP’Lİ YETKİLİLERE: “NEDEN HALKIN PROJEYE DAVA AÇMASINI ENGELLEDİNİZ”
BERİTAN YÜCELDeştin Çevre Eğitim Bilim Kültür ve Dayanışma Platformu, Bayır Mahallesinde yapılması planlanan Çimento Fabrikası projesiyle ilgili CHP’li siyasilerin cevaplaması istemiyle basın açıklaması yayımladı.CHP’li...

BERİTAN YÜCEL


Deştin Çevre Eğitim Bilim Kültür ve Dayanışma Platformu, Bayır Mahallesinde yapılması planlanan Çimento Fabrikası projesiyle ilgili CHP’li siyasilerin cevaplaması istemiyle basın açıklaması yayımladı.

CHP’li Menteşe Belediyesi’nce projeye verilen ruhsata tepki gösteren Deştin halkı, “Neden halkın projeye dava açmasını engellediniz” diye sordu.

Deştin Çevre Eğitim Bilim Kültür ve Dayanışma Platformu, Bayır Mahallesinde yapılması planlanan ve Menteşe Belediyesi tarafından ruhsat verilen Çimento Fabrikası projesiyle ilgili CHP’li siyasilerin cevaplaması istemiyle basın açıklaması yayımladı.

Yaşam alanlarında çevre sağlığını olumsuz etkileyecek Çimento Fabrikası istemedikleri defalarca dile getiren Deştin Halkı, “Bu soruları tüm CHP’li Milletvekillerine, İlçe Başkanlarına, Belediye Başkanlarına, Dönemin başkanlarına ve Meclis Üyelerine soruyoruz” diyerek sorularına cevap istediler.

31 Aralık 2014 te onaylanan ÇED raporunun onaylandığı bilgisini neden halkla ve köylülerle paylaşmadığını soran Deştin halkı, CHP’li yetkililere, “Neden halkın bilgilenip harekete geçmesini dilekçeler vermesini, tarım su kooperatiflerinin üreticilerin köylülerin bireysel ve tüzel kişilikler olarak davalar açmasını engellediniz?” diye sordu.

“NEDEN SOL DEĞERLERE UYGUN AÇIKLAMALAR YAPMIYORSUNUZ?”

Deştin Çevre Eğitim Bilim Kültür ve Dayanışma Platformu yayımladığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Neden onaylanan ÇED raporuna iptal davaları açmadınız? Şu anda milletvekilleri, belediye başkanları il ve ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri neden sessiz? Neden bilimsel hukuksal olarak ekolojiyi doğal yaşamı halk sağlığını önemseyen sol değerlere insani değerlere uygun açıklamalar yapmıyorsunuz? Neden zararları bilimsel ve hukuksal olarak ortada olan bu fabrikanın önlenmesine dönük girişimlerde bulunmuyorsunuz? Hakkınızda halk arasında, köylülerimiz arasında basında kamuoyunda, internet medyasında dolaşan yazılan söylenen; şirket ile kirli ilişkilerinizin olduğu iddialarına ne diyorsunuz? Süreçten halka bilgi vermemek, bilimsel hukuksal olarak halktan doğadan topraktan sudan ormandan tarımdan arıdan kurttan kuştan tüm canlılardan yana müdahil olmamak, hukuki girişimlerde bulunmamak, gizli işler çevirmek bizlerin seçimiyle göreve gelen maaş alan sizlerin görevi kötüye kullanma suçu işlediğinizi göstermez mi? Resmi görevlerinizi yapmadığınızı göstermez mi? İş bulmak istihdam belediyelerin görevi değildir, merkezi hükümetin görevidir, değil mi? İş istihdam kalkınma vb. söylemleriniz doğru değildir, bilimsel gerçeklere uygun değildir. Muhalefet partileri belediyeler işsizlik sorununu çözmek görevi yoktur, işsizlik sorununun çözülmesi için iktidara talip olur. Şirket çok para kazanacak 150 kişi duman toz kimyasal madde içinde sağlıksız koşullarda iş bulacak diye; Muğla’mız da 100 binlerce insanın ekmeğini kazandığı tarım, zeytincilik , ormancılık, arıcılık, hayvancılık ve turizmin yok edilmesine nasıl razı olur göz yumarsınız? 150 kişinin maaşımı önemli 1 milyon insanın işi sağlığı mı? 150 mi büyük 1000000 mu?”

Bu haber toplam 323 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.