Dev caretta caretta karaya vurdu

Dev caretta caretta karaya vurdu
Muğla’nın Bodrum ilçesinde dev caretta caretta ölüsü karaya vurdu. Turgutreis Mahallesi yürüyüş parkında temizlik yapan bir belediye işçisi sahilde...

Muğla’nın Bodrum ilçesinde dev caretta caretta ölüsü karaya vurdu.

Turgutreis Mahallesi yürüyüş parkında temizlik yapan bir belediye işçisi sahilde bir caretta carettanın hareketsiz şekilde durduğunu fark etti. Yaklaşık 80-90 cm uzunluğundaki kaplumbağayı yakından inceleyen temizlik işçisi hayvanın ölü olduğu gördü. Haber verilmesi üzerine bölgeye zabıta ekipleri geldi. Yapılan incelemenin ardından deniz kaplumbağasının yaklaşık bir hafta önce öldüğü ve çürümeye başladığı tespit edildi. Caretta caretta belediye temizlik işçileri tarafından kireçlenip gömülmek üzere bölgeden alındı.

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan caretta carettalar ortalama 47 ile 62 yıl arasında yaşıyor. Atlantik, Pasifik ve Hint okyanuslarının ılıman ve tropikal sularında özellikle kıyıya yakın kesimlerde bulunurlar. Türkiye’de bulunan caretta caretta'ların sırt kabuğu ovaldir. Yaklaşık olarak 70-75 cm. boyunda ve 50-55 cm. genişlikte olurlar. Başları büyük ve üçgen biçimine yakındır. Caretta caretta'lar etoburlardır. Sünger, denizanası, at nalı yengeçler ve istiridye ile beslenirler.

Bu haber toplam 777 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.