Dev çıntar şaşırttı

Dev çıntar şaşırttı
Fethiye’de çıntar toplamaya çıkan bir vatandaşın ormanlık alanda bulduğu dev büyüklükteki çıntarı görenler şaşkına uğradı. Domuz ovası mevkisinde bulduğu 550 gram çıntarı 10 kiloluk boya kutusuna koyan vatandaş, çıntarı...

Fethiye’de çıntar toplamaya çıkan bir vatandaşın ormanlık alanda bulduğu dev büyüklükteki çıntarı görenler şaşkına uğradı. Domuz ovası mevkisinde bulduğu 550 gram çıntarı 10 kiloluk boya kutusuna koyan vatandaş, çıntarı satmak yerine ailesiyle birlikte pişirip yiyeceğini söyledi.

Fethiye ve çevresinde vatandaşlar son yağan yağmurları da fırsat bilerek ormanlık alanda çıntar toplamaya çıktı. Hafta sonu tatili nedeni ile domuz ovası mevkiine arkadaşı Yafes Yalçın ile giden hırdavat işi yapan Ali Kocakahya ormanlık alanda çıntar toplamak için adeta yarıştılar. Ali Kocakahya bir çam ağacının dibinde dev bir çıntar gördü. Elindeki 10 kiloluk boya kutusuna bulduğu çıntarı yerleştirip arkadaşlarına gösterdi. Dev çıntarı görenler şaşkınlık yaşarken tartılan çıntar 550 gram geldi.

Ali Kocakahya yıllardır çıntar toplamaya gittiğini ilk kez böylesine büyük çıntar mantarı ile karşılaştığını söyleyerek, “Hafta sonunda domuz ovası mevkine arkadaşlarımla gittim. Bir çam ağacının dibinde dev bir çıntar mantarı görünce alıp kovaya koydum. Çevreme gösterdiğimde herkes hayretler içinde kaldı” dedi.

Bu haber toplam 1471 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.