DEVA Partisi Muğla İl Başkanlığı: “Danıştay’a davamızı açıyoruz”

DEVA Partisi Muğla İl Başkanlığı:  “Danıştay’a davamızı açıyoruz”
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Muğla İl Başkanlığı, İstanbul Sözleşmesi’nin fes edilmesine yönelik Muğla Adliyesi’nde Danıştay’a dava açarak, açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Biz bugün bu hukuksuzluğun,...

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Muğla İl Başkanlığı, İstanbul Sözleşmesi’nin fes edilmesine yönelik Muğla Adliyesi’nde Danıştay’a dava açarak, açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Biz bugün bu hukuksuzluğun, yok hükmündeki çekilme kararının düzeltilmesi için Danıştay’a davamızı açıyoruz” denildi.

Sinem Korkmaz

DEVA Partisi Muğla İl Başkanı Tolga Keskin ve yönetimi, Muğla Adliyesi önünde İstanbul Sözleşmesi’nin fes edilmesine yönelik basın açıklaması yaparak, Danıştay’a dava açtıklarını söyledi. Yapılan açıklamada, “DEVA yaşatır diyerek, şiddetsiz bir Türkiye, şiddetsiz bir Avrupa ve şiddetsiz bir dünya için mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

“SUDAN BAHANELER”

Yapılan açıklamada, “2014’ten bu yana yürürlükte olan bir Sözleşmeyi sudan bahanelerle, üstelik usule aykırı olarak geçersiz saymaya kalkmak kimsenin yetkisinde değildir” denildi.

DEVA Partisi Muğla İl Başkanlığı adına açıklamayı yapan Kadın Çalışmalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ezgi Ümit Paralı, “İstanbul Sözleşmesi durup dururken ortaya çıkmadı, bu Sözleşme’nin gerisinde devletlerin koruyamadığı kadınların canları, annesiz kalan çocukların feryatları, kızlarını şiddete kurban vermiş ailelerin ahları, gözyaşları vardı.  Kadınlara yönelik şiddetle mücadele eden sivil toplum kuruluşlarının, kadın aktivistlerin isyanları vardı.  İstanbul Sözleşmesi, tam adıyla ‘Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi’ 2011 yılında Ak Parti hükümeti tarafından bu yüzden imzalandı. Şimdi, üzerinden 10 yıl geçmişken, sırf bazı kesimleri memnun etmek adına bu Sözleşme’den çekilme kararı vermek yersizdir, hukuksuzdur, mesnetsizdir. 2014’ten bu yana yürürlükte olan bir Sözleşmeyi sudan bahanelerle, üstelik usule aykırı olarak geçersiz saymaya kalkmak kimsenin yetkisinde değildir” dedi.

DEVA YAŞATIR”

Sözleşme’nin hukuksuz feshi ile oluşacak boşlukta kadınlara yönelik tehdit ve tehlikelerin artacağının aşikâr olacağını söyleyen Paralı, “İstanbul Sözleşmesi uygulanırken bile şiddetle mücadele konusunda yeterince başarı sağlanamamışken, Sözleşme’nin hukuksuz feshi ile oluşacak boşlukta kadınlara yönelik tehdit ve tehlikelerin artacağı aşikârdır. Avrupa Birliği ve OECD (Ekonomik İş birliği ve Kalkınma Örgütü) ülkeleri arasında kadına yönelik şiddetin en yaygın olduğu ülke maalesef Türkiye’dir. Bu gerçekle yüzleşmek ve şiddetle mücadelede İstanbul Sözleşmesi dahil her türlü aracı etkin bir şekilde kullanmak zorundayız.  İşte tam bu noktada Biz diyoruz ki; DEVA Yaşatır” dedi.

SUSMAYAN DEVA’LI KADINLAR

Şiddet karşısında “susmayan Deva’lı kadınlar” olarak her mağdur olan kadının yanında olacakları belirtilen Ezgi Ümit Paralı açıklamayı şöyle sürdürdü: “Biz kadına yönelik şiddete sessiz kalmanın, şiddete ortak olmak anlamına geldiğini bilerek; şiddet sustukça çoğalır diyerek; şiddet karşısında susmayacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz. Şiddete uğrayan her bir kadının arkasında Susmayan Deva’lı Kadınlar olarak duracağımızın bilinmesini istiyoruz. Artık susmayacağız, şiddete uğrayan her bir kadın için adaleti sağlayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bugün bu hukuksuzluğun, yok hükmündeki çekilme kararının düzeltilmsssesi için Danıştay’a davamızı açıyoruz”

Bu haber toplam 379 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.