Deve Güreşi Festivali iptal edildi

Deve Güreşi Festivali iptal edildi
Pandemi sosyal ve kültürel faaliyetleri de etkilemeye devam ediyor.  Yatağan Belediyesi tarafından her yıl Ocak ayında geleneksel olarak düzenlenen bu yıl...

Pandemi sosyal ve kültürel faaliyetleri de etkilemeye devam ediyor.  Yatağan Belediyesi tarafından her yıl Ocak ayında geleneksel olarak düzenlenen bu yıl 21’incisi düzenlenecek olan “Deve Güreşi Festivali”  pandemi dolaysıyla yapılmayacak.

Haber Merkezi

Yatağan Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Deve Güreşi Festivali'nin hazırlıkları devam ediyordu. Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 150 meşhur güreş devesinin katılacağı festival iptal oldu.

Kendisinin Deveci köyü olarak bilinen Yatağanlı olduğunu belirten Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, “Bu yıl 21’incisi düzenlenecek olan deve güreşleri için komitemiz çalışmalarını yaptı. Ancak bilindiği üzere pandemi dolaysıyla bu yıl İlçenin en büyük etkinliklerinden olan deve güreşlerimizi iptal ettik. Geleneksel hale getirdiğimiz ve atalarımızın mirası olan Yörük Kültürü'nü yaşatmaya devam edeceğiz. Ancak, bilindiği üzere pandemi dolaysıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Anneler günü, öğretmenler günü, aşure etkinliği, Gençlik Sanat ve Kültür festivali gibi etkinliklerimizi yapamadık. Ege Bölgesinin en büyük güreşlerinden olan Deve güreşi festivalimizde bu yıl yapamayacağız. Önemli olan halkımızın sağlığı, Pandemi dönemi bittiğinde telafi ederiz. Belediye hizmetlerimiz aralıksız devam ediyor” dedi.

Bu haber toplam 449 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.