Develer görücüye çıktı

Develer görücüye çıktı
Pazar günü düzenlenecek olan 11. Geleneksel Deve Güreşi Festivali’nde güreşecek develer, davul ve zurna eşliğinde Milas’ta görücüye çıktı. Şehir merkezinde dolaştırılan develer, Milaslılar tarafından ilgi odağı oldu....

Pazar günü düzenlenecek olan 11. Geleneksel Deve Güreşi Festivali’nde güreşecek develer, davul ve zurna eşliğinde Milas’ta görücüye çıktı. Şehir merkezinde dolaştırılan develer, Milaslılar tarafından ilgi odağı oldu.

Ege Bölgesi'nin temel kültür öğelerinden biri olan deve güreşleri, 11 Şubat’ta Milas Arena’da gerçekleştirilecek. 11. Geleneksel Deve Güreşi Festivali’nde güreşecek develer, davul ve zurnalar ile Milas’ta görücüye çıktı. Salı Pazarı dolayısıyla oldukça kalabalık olan şehir merkezinde bulunan vatandaşlar, develeri görünce önce şaşırdı daha sonra da hatıra fotoğrafı çekti.

Yeni Milasspor yararına düzenlenen 11. Geleneksel Deve Güreşi Festivali, Milas Devecilik Kültürü ve Deve Güreşlerini Yaşatma Derneği'nin organizasyonuyla 11 Şubat Pazar günü Milas Arena’da düzenlenecek. Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerindeki illerden 130’u aşkın deve katılacak. Yılın en iddialı güreşleri arasında gösterilen Milas güreşlerinde kupa güreşlerinde 10 dakika içinde sonuca gidilecek.

Bu haber toplam 589 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.