“DEVLETİN VERDİĞİ TAPULARIN HÜKMÜ YOK KİME GÜVENECEĞİZ”

“DEVLETİN VERDİĞİ TAPULARIN HÜKMÜ YOK KİME GÜVENECEĞİZ”
Muğla’nın Menteşe ilçesinde yaşayan bir vatandaş Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na mektup yazarak, Muğla Milletvekillerine, “Yıllardır tarım yaptığımız tarlalarımıza orman el koyuyor. Devletin verdiği...

Muğla’nın Menteşe ilçesinde yaşayan bir vatandaş Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na mektup yazarak, Muğla Milletvekillerine, “Yıllardır tarım yaptığımız tarlalarımıza orman el koyuyor. Devletin verdiği tapuların hükmü yok. Kime güveneceğiz?” şeklinde sorununu iletti.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde bir vatandaş TBMM Başkanlığı’na mektup yazarak sesini duyurmak istedi.

Devletin verdiği tapu belgelerinin hükmünü soran Muğlalı vatandaş, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na; Sayın Milletvekillerim Muğla’dan sizlere sorunumu duyurmak istiyorum. Orman sınırları yakınında ve orman sınırları içinde atalarımız yıllarca Tarım işlevi yapmış olan tarlalarımızı orman bizlere hiç sormadan tapulara el koyuyor içinde orman yok olan yerlerde el koyuyor vatandaş olarak Devletin verdiği tapu belgelerinin hiç hükmü yoktur. Bu tapu Belgelerin hangilerine güvenilir olarak devlet bize versin. Biz devletin tapu belgelerine güvenmeyip, neye güveneceğiz sizlere soruyorum bizlere ormanda kalan arazilerimizi geri versin saygılar.”

“TAPUYA GÜVEN İLKESİ ZEDELENİYOR”

Muğla’nın tamamında benzer sorundan yakınan vatandaşlar olduğuna dikkat çeken ve konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, “Yıllardır tarım yaptığımız tarlalarımıza Orman el koyuyor, devletin verdiği tapuların hükmü yok, kime güveneceğiz’ diye soruyor. ‘Tapuyu veren devlet ama Orman Müdürlüğü devletin verdiği tapuyu tanımayıp atadan, dededen kalan tapulu arazilerimize el koyuyor.’ diye feryat ediyor. Tapular 1950’de verilmiş. 60 yıl sonra ne değişti de devlet verdiği tapunun arkasında durmuyor ve devletin ‘tapuya güven’ ilkesini zedeliyor? Yetkilileri vatandaşlarımızın mağduriyetini çözmeye davet ediyoruz. Bu konuda sürekli telefonlar alıyoruz. Bu konuya ilişkin tüm sorunları Meclise de taşıyacağım.” ifadelerine yer verdi.

Bu haber toplam 243 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.