DİŞ HEKİMLİĞİ ÖĞRENCİLERİNDEN FARKINDALIK ÇALIŞMASI

DİŞ HEKİMLİĞİ ÖĞRENCİLERİNDEN FARKINDALIK ÇALIŞMASI
Muğla Sıtkı Koçma Üniversitesi (MSKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi 2. sınıf öğrencileri Menteşe Perşembe Pazarında ağız diş sağlığı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla anket çalışması gerçekleştirdi.MSKÜ Diş...

Muğla Sıtkı Koçma Üniversitesi (MSKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi 2. sınıf öğrencileri Menteşe Perşembe Pazarında ağız diş sağlığı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla anket çalışması gerçekleştirdi.

MSKÜ Diş Hekimliği Fakültesi 2. sınıf öğrencileri topluma hizmet dersi kapsamında dersin uygulama pratik kısmını toplum ile iç içe yapabilmek için Perşembe Pazarında hem diş hekimliğini tanıtmak hem de ağız diş sağlığı konusunda farkındalık yaratmak için anket çalışması gerçekleştirdi.

Dersin toplum ile kaynaşmak amacıyla yapıldığını dile getiren MSKÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Ayşegül Demirbaş, “Diş Hekimliği Fakültesi 2. sınıf öğrencilerinin aldığı topluma hizmet dersi kapsamında dersin uygulama pratik kısmını toplum ile iç içe yapabilmeleri için özellikle perşembe pazarının olduğu gün Muğla'da ki topluma hem diş hekimliğini tanıtmak hem de ağız diş sağlığı konusunda farkındalık yaratmak için anket yapıyoruz. Bu şekilde fakültemizi tanıtıyoruz. İsteyenlere burada bilgilendirme yaparak yine isterlerse fakültemize davet edip tedavilerini devam ettirmek üzere toplum ile kaynaşmak amacıyla bir dersimizdir. Dersi sadece teorik olarak yapmayıp, uygulamasını toplumun içinde yapmayı uygun gördük. Burada önemli olan öğrencilerimiz anket uygulamasını yapıyor. Aslen her şeyi öğrencilerimiz yapıyor. Saniye Eren Halıcı hocamız bu dersi yürütüyor. 2. sınıf öğrencilerimiz de dersin pratik uygulamasını yapıyorlar” dedi.

Bu haber toplam 848 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.