Doğada resim yaptılar

Doğada resim yaptılar
Milas’a bağlı Kayadere Mahallesi’nde hizmet vermeye başlayan Ayşe Deliismail Çiftliği, Milas Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte anlamlı bir sosyal sorumluluk etkinliği gerçekleştirdi. Doğal yaşama saygı duruşunu yüzde...

Milas’a bağlı Kayadere Mahallesi’nde hizmet vermeye başlayan Ayşe Deliismail Çiftliği, Milas Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte anlamlı bir sosyal sorumluluk etkinliği gerçekleştirdi. Doğal yaşama saygı duruşunu yüzde yüz tarım uygulamalarıyla bütünleştiren, doğaya âşık olan Durmay ailesinin Ayşe Deliismail Çiftçiliği’nde düzenlenen etkinlikte; Milas Remzi Ozan Mehmet Kadıoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Okulu, Milas Ahmet Hamdi Helvacıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Milas Çamköy İlkokulu’ndan 25’i otizmli 50 çocuk doğanın koynunda resim yaparak sanatla buluştular.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Emniyet Müdürü Turgay Ava, okul yöneticilerinin ve öğretmenlerin katılımıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler, ressam Esra Üner’in yol göstericiliğinde, 35’e 50 cm boyutlarındaki tuvallere akrilik boyalar kullanarak doğayı resmettiler. Çocukların sanatçı yönlerini beslemeyi hedefleyen organizasyonda, özellikle zihinsel engelli çocukların doğaya duydukları derin ilgiyi ortaya çıkaran ilginç yapıtlar yapıldı.

Resim dersleri vermenin yanı sıra sanat terapisi çalışmaları da yaptıran ressam Esra Üner, çocuklara özel atölyeler düzenleyerek sosyal sorumluluk projelerine destek verdiğini belirterek, “2000 yılından itibaren Levent İstanbul’daki atölyemde çalışmalarımı sürdürüyorum. Tüm çalışmalarımda ‘aşk ve arınma’ temasını işliyorum. Bu etkinliğimiz oldukça keyifli ve verimli geçti. Öğrencilerimizin yaptığı resimlerin her biri bizler için ayrı bir anlam ifade ediyor.” dedi.

Öte yandan Ayşe Deliismail Çiftliği yöneticilerinin girişimleriyle satılacak olan resimlerin gelirinin, özel eğitim veren okullara bağışlanacağı belirtildi.

Diğer öğrencilerle uyum içinde resim yapan zihinsel engelli öğrenciler, resim çalışmasından sonra ata binme fırsatı da yakaladılar ve doyasıya eğlendiler.

Çok özel misafirleri ağırlamaktan büyük mutluluk yaşadıklarını ifade eden ve bu tür etkinliklere devam edeceklerini belirten Ayşe Deliismail Çiftliği sahibi Zeynep Bingöllü Durmay, “Milas’ın güzelim doğasıyla iç içe bir yaşam ve üretim döngüsünün sürdüğü Ayşe Deliismail Çiftliğimiz, yüzde yüz doğal tarım eseri ürünleri, Milas’taki çiftlik bünyesindeki konuk evi ile maneji, İstanbul Acarkent’teki cafe-restoranı, catering hizmeti ve online satış kanalından oluşan yelpazesiyle dört dörtlük bir marka oldu. Ayrıca doğallığın simgesi ve doğanın savunucusu bir marka olarak; lezzetin, sağlığın, mutluluğun, doğayı özümsemenin formülünü paylaşarak her geçen gün daha da büyüyor, daha da gelişiyor, modern yaşama yemyeşil ve taptaze bir pencere açıyor.” diye konuştu.

Fransa’da Uluslararası Hukuk ve Avrupa Hukuku eğitimi aldıktan sonra, 2,5 yıl çalıştığı kurumsal hayattan “doğa”ya dönme kararıyla ayrılan ve ailesinin kurduğu çiftliğin başına geçen Ayşe Deliismail Çiftliği Tesisleri Yöneticisi Serin Durmay Prelevic, çiftliğin hizmetleri hakkında şu bilgileri paylaştı: “Son derece profesyonel olarak düzenlenen ve profesyonel biniciler eşliğinde at binme derslerinin de verilmeye başlandığı manejde halihazırda atlarımız,

ponylerimiz ve midillilerimiz bulunuyor. Böylece yalnızca büyüklerin değil çocukların da bu harika deneyimi yaşaması sağlanıyor. Ege’nin muhteşem doğasının orta yerindeki Ayşe Deliismail Çiftliği’nin vaat ettiği doğal yaşamı deneyimlemek için rezervasyon yaptırmak şart. Konaklamak için sadece sekiz dairenin bulunduğu çiftliğimiz, bambaşka bir hafta sonu yaşamak isteyenler için ise yeterince alana ve olanağa sahip. Çiftliğin sunduğu lezzetlerin tadını çıkararak Milas’taki doğal yaşama hazırlanmak için ise İstanbul Beykoz’daki Ayşe Deliismail Çiftliği Restoranı’na uğramak yeterli…”

Bu haber toplam 905 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.