Doğu Akdeniz'in En Büyük Yat Çekek Yeri Ören'e Yapılıyor

Doğu Akdeniz'in En Büyük Yat Çekek Yeri Ören'e Yapılıyor
Doğu Akdeniz'in en büyük yat imalat, bakım, onarım ve çekek yeri Milas'ın Ören mahallesine yapılıyor. S.S. Yat İmalat Bakım Onarım ve Çekek Yeri Toplu...

Doğu Akdeniz'in en büyük yat imalat, bakım, onarım ve çekek yeri Milas'ın Ören mahallesine yapılıyor. S.S. Yat İmalat Bakım Onarım ve Çekek Yeri Toplu İşyeri Kooperatifi tarafından yapılacak yat çekek yeri için 285 bin dönümlük hazine arazisi 49 yıllığına kiralandı. Gerekli proje çizimleri 25 Eylül 2017 tarihi itibariyle kesinleşen yat çekek yerinin yapımı için Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü'nden onay bekleniyor. Proje tamamlandığında Doğu Akdeniz'in en büyük çekek yeri olacak tesiste 1500 kişinin çalışacak ve burada mega yatların yapımı, bakımı ve onarımları yapılabilecek 

Milas'ın Ören mahallesinde, Doğu Akdeniz'in en büyük mega yat yapım, bakım ve onarım tesisi kuruluyor. Bu amaçla S.S. Yat İmalat Bakım, Onarım ve Çekek Yeri Toplu İşyeri Kooperatifi kuruldu. Kooperatif, ilk olarak; Kemerköy (Gökova) Termik Santrali yapılırken doldurulan bataklık alana yapılan sosyal tesislerin doğusunda kalan 285 dönümlük hazine arazisini 49 yıllığına kiraladı. Yapılacak yat çekek yeriyle ilgili çizim ve tasarım projeleri 25 Eylül 207 tarihinde teslim edildi. Proje onayı için   19.10.2017 tarihinde  T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunuldu. Henüz onayı beklenen proje tamamlandığında, Malta Adası'ndan başlayarak Doğu Akdeniz'in en büyük yat çekek yeri olacak. Projede, 31 dev hangarın yapılması tasarlanan proje tamamlandığında 1500 kişinin çalışması öngörülüyor.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit'in ziyareti sırasında proje hakkında ayrıntılı açıklamalar yapan Bodrum Beton Ltd. ve İTS Ltd. şirketlerinin yöneticisi Remzi Ozan proje hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulundu. S.S. Yat İmalat Bakım, Onarım ve Çekek Yeri Toplu İşyeri Kooperatifi'ni kurarak ilk girişimi başlattıklarını belirten Remzi Ozan yat yapımı ve çekek yeri için Milas'ın Ören beldesindeki Sazköy mevkiinde Hazine'ye ait 285 dönümlük alanı iki yıl önce 49 yıllığına kiraladıklarını belirtti. Kiralanan alan üzerine yapılacak çizim ve tasarım projelerinin 25 Eylül 2017 tarihinde tamamlandığını ifade eden Remzi Ozan projelerin tamamlanmasının ardından proje onayı için 19 Ekim 2017 tarihinde T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunulduğunu anlattı. Remzi Ozan şöyle konuştu:

"Yapılacak tesiste 31 tane büyük hangar yer alacak. Bu hangarlarda mega yatlar yapılabilecek veya mega yatların bakım ve onarımları gerçekleştirilebilecek. Bu boyutta bir tesis sadece Malta Adası'nda var. Yapacağımız tesis, Doğu Akdeniz'in en büyük mega yat yapım, bakım ve onarım tesisi ve çekek yeri olacak. Proje tamamlandığında burada mühendisiyle, yöneticisiyle, işçisiyle 1500 kişi çalışacak. Amacımız, Bakanlık onayı gelir gelmez projeyi en kısa sürede gerçekleştirmek".

Öte yandan Remzi Ozan'dan proje hakkında bilgi alan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, projenin Milas ve ülke ekonomisi için taşıdığı öneme dikkat çekerek "Çok önemli bir projeyi başlatmanızdan ötürü sizi kutlarım. Dilerim gerekli onaylar gelir ve en kısa sürede projeyi gerçekleştirirsiniz. Başta Milas ekonomisine ve dolayısıyla ülke ekonomisine çok büyük bir getirisi olacak bu proje için biz de MİTSO olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

Bu haber toplam 741 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.