Dokuma Projesi’nde Geziler Devam Ediyor

Dokuma Projesi’nde Geziler Devam Ediyor
SİNEM KARAKAYA- Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından...

SİNEM KARAKAYA- Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen İl Özel Proje kapsamında “Muğla'nın Saklı Çeyiz Sandığı” projesi teknik gezilerine devam ediyor.

Dokuma Projesi’nde Geziler Devam Ediyor

Kaybolmaya yüz tutmuş kültür mirası el sanatlarını gün yüzüne tekrar çıkarmak, modernize ederek, gençlerinde konuya ilgisini çekmek ve gelecek nesillere bilgi aktarımı sağlamak amaçlanan projede eğitim alan kadın çiftçilere üretim atölyesi kurularak usta-çırak geleneğinin de devam ettirilmesi hedeflendi. Üretimin yanı sıra bir eğitim merkezi olarak kullanılacak atölyede çalışacak 12 kadın çiftçiye projenin ilk etabında eğitim ve teknik gezi düzenlendi.

Kadın üreticilerin örnek çalışmaları yerinde görüp diğer kadın üreticilerle tanıştıkları ve bilgi alış-verişi yaptıkları teknik gezinin ikincisi Denizli’ye yapıldı. İlk olarak Buldan’ı Güzelleştirme Derneği ziyaret edilerek tezgâhlar incelendi. Daha sonra Derneğe bağlı işyerlerine gidilerek, dokumadan yapılan ürünler incelendi. Ardından Buldan Belediyesi El Sanatları ve Kültür Merkezi ziyaret edilerek, tezgâhlar, dokumalar, işlemeler incelendi ve yetkililerden bilgi alındı. Kaymakamlığa ait tarihi konakta bulunan dokuma ürünleri ve dokuma tezgâhları incelendi. Buldan dokumalarıyla ünlü bir ilçe olduğu için, ziyaretlerin ardından dokuma ürünlerin satışının yoğun olduğu çarşı merkezine küçük bir gezi yapıldı. Buldan’ın tarihi ve turistik yerleri de ziyaret edildikten sonra teknik gezi sona erdi.

Bu haber toplam 505 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.