DOLANDIRICILIĞIN ‘SUYU’ ÇIKTI

DOLANDIRICILIĞIN ‘SUYU’ ÇIKTI
Muğla’nın Marmaris İlçesinde ‘Muğla Büyükşehir Belediyesi Su İşleri’nden’ geldiklerini söyleyen kimliği belirsiz kişi veya kişiler ev ve otelleri...

Muğla’nın Marmaris İlçesinde ‘Muğla Büyükşehir Belediyesi Su İşleri’nden’ geldiklerini söyleyen kimliği belirsiz kişi veya kişiler ev ve otelleri dolandırmak istedi. Marmaris’te dolandırmak üzere girdikleri bir otelin işletme sahibi Ali Özer, dolandırmak isteyenlerin iki kişi olduğunu belirterek, “Resepsiyonda eşim bulunuyordu. O’na odalardan su numunesi almak istediklerini söylediler. Eşim kabul etmedi. Daha sonra da borcumuzun olduğunu söylediler. Kendilerine bir miktar para vermemiz durumunda borçlarımızı erteleyeceklerini söylediler. Borçlarımızı zamanında yatırdıklarını ve gerek olmadığını söyledik” dedi. 

“EŞİME YEMEK TEKLİFİNDE BULUNMUŞLAR”

Kendisinin olmadığı süre içerisinde ise eşine yemek teklifinde bulunduklarını belirten Otel sahibi Özer, “Benim olmadığım bir anda eşime yine sorular sormuşlar. Soruların ardından da eşime yemek teklifinde bulunmuşlar. Nasıl bu kadar cesaretliler anlamış değilim. Ben direk MUSKİ’yi arayarak bilgi verdim. Kamera kayıtlarından bu kişilerin MUSKİ personeli olup olmadığına baktık ve MUSKİ personeli olmadıklarını öğrendik. Bu tür dolandırıcılara karşı otel sahipleri ve vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLARIMIZ 155’İ VE 444 48 01 ÇAĞRI MERKEZİMİZİ ARAMALILAR”

Konuyla ilgili açıklama yapan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, sularından numune alacaklarını ya da su borçlarını peşin para alarak uzatabileceklerini söyleyen kişi veya kişileri, 155 Polis İmdat Hattı ve Muğla Büyükşehir Belediyesi 444 48 01 numaralı çağrı merkezine şikayet etmelerini söyledi. MUSKİ’nin evlere veya iş yerlerine giderek vatandaşlardan fatura ödenmesi gibi bir talepte bulunmadıklarını söyleyen Ülgen, şunları söyledi:

“Vatandaşlarımız tarafından bize bildirilen kişi veya kişilerin su numunesi almak için evlere girmek istedikleri şikayetini aldık. Kurumumuz hiç bir şekilde evlerden numune almamaktadır. Ayrıca ev ve iş yerlerindeki vatandaşlarımızı borçları olduğunu belirterek, kişileri yanıltmak üzere borçlarını bir miktar para vermeleri durumunda erteleye bilecekleri şeklinde dolandırma yoluna başvurmaktadırlar. Vatandaşlarımızın bu tür dolandırıcılara karşı dikkatli olmalarını önemle rica ediyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak konuyla ilgili gerekli önlemlerimizi alıyoruz. Vatandaşlarımızın duyarlı olmasını bu ve buna benzer olaylarda 155 Polis İmdat Hattını ve 444 48 01 numaralı Muğla Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezine şikayette bulunmalarını rica ediyoruz”

Bu haber toplam 528 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.