Dönerin kadın ustası

Dönerin kadın ustası
Menteşe kent merkezinde, kendisine ait döner salonunda, döner ustası olarak çalışan Nurcan Koçar, “Kadınların kendi güçleriyle neleri başarabileceklerini...

Menteşe kent merkezinde, kendisine ait döner salonunda, döner ustası olarak çalışan Nurcan Koçar, “Kadınların kendi güçleriyle neleri başarabileceklerini göstermek için bu işi yapıyorum” dedi.

Seda Mığrık

Muğla’nın Menteşe ilçesinde döner ustası olarak çalışan Nurcan Koçar (37) isimli kadın, yaptığı işle kadınların her alanda çalışabileceklerini gözler önüne seriyor.

Aile olarak faaliyete geçirdikleri döner salonunda döner ustası olarak çalışan Koçar, bir yandan da işyerinin patronluğunu yapıyor.

Muğlalı olan, evli ve 2 çocuk annesi Koçar, bu işi eşiyle birlikte 13 yıldır yürüttüklerini dile getirdi.

Daha önce başka hiçbir yerde çalışmadığını ve iş deneyimi bulunmadığını ifade eden döner ustası Nurcan Koçar, kendisini döner keserken görenlerin şaşırdıklarını belirtirken, “Oysaki kadınların kendi güçleriyle neleri başarabileceklerini göstermek için bu işi yapıyorum” dedi.

Dönerin kadın ustası

Dönerciliği eşinden öğrendiğini belirten Nurcan Koçar, “Evlendikten kısa bir süre sonra eşimle birlikte işletmemizi kurduk. 2007 yılından bu yana dönercilik yapıyoruz. Daha önce başka bir yerde çalışmamıştım. Bu işi eşimden öğrendim ve daha sonra işin başına geçtim. Şu anda işyerimizde döner kesme işini sadece ben yapıyorum, eşim işime hiç karışmıyor. Bu işe başladığım yıllarda hiç zorlanmadım çünkü eşim her zaman yanımda bana destek oldu. Aynı zamanda bir anne olmam sebebiyle, işimin dışında evim ve çocuklarımla da ilgilenmek zorundayım. Hem çalışıyor, hem de çocuklarımın derslerine yardımcı oluyorum. İşim ve sorumluluklarım zor gibi görünse de mutluyum. Yaptığım işle, kadınların istedikleri takdirde kendi güçleriyle neleri başarabileceklerini göstermeye çalışıyorum” dedi.

Bu haber toplam 1092 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.