“Dört Mevsim Kültür Rotamız Ula” Projesi Tanıtıldı

“Dört Mevsim Kültür Rotamız Ula” Projesi Tanıtıldı
SİNEM KARAKAYA- Ula Kaymakamlığı tarafından kültür turizminin desteklenmesi amacıyla “Dört Mevsim Kültür Rotamız Ula” projesi Nail Çakırhan ve...

SİNEM KARAKAYA- Ula Kaymakamlığı tarafından kültür turizminin desteklenmesi amacıyla “Dört Mevsim Kültür Rotamız Ula” projesi Nail Çakırhan ve Halet Çambel Kültür ve Sanat Evinde tanıtıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) tarafından desteklenen Dört Mevsim Kültür Rotamız Ula projesinin açılış toplantısına Ula Kaymakamı Baha Başçelik, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan, Ula İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mesut Yılmaz, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, daire müdürleri, proje paydaşları, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

Projenin tanıtımı, proje koordinatörü Tuğçe Sarıoğlu, proje sorumluları Hatice Tutumlu ve Ulaş Akdoğan tarafından yapıldı. Ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Gökben Ayhan da projenin kültürel boyutu hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Proje tanıtımı için yapılan sunumda, proje ile ilçedeki birçok arkeolojik, tarihi ve kültürel eserlerin levhalarının yenilenmesi, yeni sistemler ile tarihi yapıların aydınlatılması, dijital olarak kullanılabilecek kültür rotasının tasarlanması, ilçeyi tanıtıcı bir tanıtım filminin çekilmesi, tanıtıcı kılavuz kitapçıkların basılması ve sonuç olarak ilçeye dört mevsim gelecek turist sayısının artmasının hedeflendiği belirtildi.

Dört Mevsim Kültür ve Turizm

Sadece deniz turizmi değil, her yönüyle öne çıkan bir proje olduğunu söyleyen Ula Kaymakamı Baha Başçelik; “Bölgemizi her yönüyle tanıtmak istiyoruz. Burası tarihi özellikleriyle de öne çıkan bir ilçe. Proje benden önce hazırlanmış. Biz sadece uygulama noktasında devraldık. Çok faydalı olacağına inanıyoruz. İhtiyacımız da bu zaten. Yani sadece deniz turizmi değil dört mevsim turizm. Bölgemiz de buna müsait.” Dedi.

Amaçlarının turizmi 12 aya yaymak olduğunu belirten Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan; “Ülke turizminin sürdürülebilir hale gelmesinin 12 ay turizm anlayışından geçiyor ve bu yöndeki çalışmalar çok önemli. İlimizin tarihsel ve kültürel zenginliğinin değerlendirilerek gün yüzüne çıkartılması 12 ay turizm anlayışının da önünü açacaktır. Ula’nın kültürel ve tarihsel potansiyelinin tespit edilmesiyle yürütülecek proje, bölgedeki turizm hareketliliğini arttırmak, dört mevsim turizm seçeneğinin kültür turizmiyle güçlendirilmesini sağlamak ve bu anlayışla yeni istihdamların yaratılmasına olanak sağlamaya yönelik bir amaca hizmet ediyor. Proje aynı zamanda bölgede ilk defa yapılandırılarak dijital kültür turizmi rotası sayesinde, kültürel mirasın alternatif turizm sektörüne öncülük de etmiş olacak.” Şeklinde konuştu.

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın yaklaşık 9 yıldır bölgede faaliyet gösterdiklerini vurgulayan Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Özgür Akdoğan ise; “Giderek faaliyetlerini yoğunlaştırmaya ve bölgeye daha iyi hizmet etmeye çalışan bir kurumuz. 2018 yılı içerisinde ‘Kültür Turizmi Mali Destek Programı’ kapsamında Muğla’dan çok güzel projeler geldi. Ula ve Akyaka için daha önce de projeler yürüttük. GEKA olarak Türkiye’nin en güzel bölgesi Güney Ege Bölgesi’ne hizmet vermekten onur duyuyoruz. Daha iyilerini yapmak için çalışıyoruz.” Dedi.

Konuşmaların ardından Halk oyunları ekibi gösterisi sergilendi. Etkinlik Nail Çakırhan ve Halet Çambel Kültür ve Sanat Evinin gezilmesinin ardından kokteyl ile son buldu.

Bu haber toplam 741 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.