DP Genel Başkanı Gültekin Uysal: "Kaybeden iki kesim var, çifçi ve esnaf"

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal: "Kaybeden iki kesim var, çifçi ve esnaf"
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Muğla ziyareti kapsamında Menteşe Ziraat Odası’nı ziyaret ederek, pandemide tarımın önemine vurgu yaptı. Uysal, daha sonra Menteşe’de esnaf ziyareti yaparak, vatandaşlara hayırlı...

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Muğla ziyareti kapsamında Menteşe Ziraat Odası’nı ziyaret ederek, pandemide tarımın önemine vurgu yaptı. Uysal, daha sonra Menteşe’de esnaf ziyareti yaparak, vatandaşlara hayırlı işler temennisinde bulundu. Genel Başkan Uysal, “Son 19 yılda kaybeden iki kesim var. Biri çiftçimiz, diğeri esnafımız” şeklinde konuştu.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, bir dizi temaslarda bulunmak için Muğla’ya geldi. Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ’u makamında ziyaret eden Genel Başkan Uysal, çiftçinin yanında olduklarını söyledi.

Pandeminde tarımın öneminin bir kez daha ortaya çıktığını vurgulayan Gültekin Uysal, “Ziraat Odalarını çok önemsiyoruz. Bu yaşadığımız süreç, her zamankinden daha fazla tarımın önemini hatırlattı. Son 19 yılda kaybeden iki kesim var. Biri çiftçimiz, diğeri esnafımız” şeklinde konuştu.

"ÇİFTÇİLİK YAPAN İNSANLARIMIZ KADEME KADEME YIPRANDI"

Gültekin Uysal, ziyaret sırasında şunları söyledi: “Uzun bir kısıtlama döneminin akabindeyiz. Her sektör etkilendi ama uzun yıllardır tarım sektörü, hayvancılıkla uğraşan, çiftçilik yapan insanlarımız yapısal olarak kademe kademe yıprandı. Türkiye gibi hele hele özelde Muğla gibi tarım açısından pek çok avantajı olan pek çok sıkıntıyı gözlemliyoruz. Hem sizleri ziyaret edelim hem de Ziraat Odalarını çok önemsiyoruz. Bu yaşadığımız süreç, her zamankinden daha fazla tarımın önemini hatırlattı. Tarım sektörü Türkiye’de uzun süredir bir çöküş yaşıyor. Buna rağmen bir kısmı alışkanlık ama her geçen gün kitleler halinde tarımda tercih edilen politikalarla binerce insan tarımdan koptu ve geri döndürülemez bir hali var. Uzun süredir üretmeden tüketen, kazanmadan harcayan modeli borçlanma üzerinden sanal refahı tüketmeyi gayret gösterdik. Son 19 yılda kaybeden iki kesim var. Biri çiftçimiz, iki esnafımız. Köyde kasabada insanla kazanmıyorsa çarşıya yansımıyor. Bundan da en fazla esnafımız muzdarip” şeklinde konuştu.

"TARIM YOKSA TÜRKİYE YOK"

Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bizi ziyaret ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Çünkü Demokrat Parti çiftçimizin partisi. Tarım yoksa Türkiye yok” dedi.

Daha sonra Genel Başkan Uysal, Menteşe’de bulunan esnafları tek tek ziyaret ederek, vatandaşlara hayırlı işler temennisinde bulundu.

GENEL BAŞKAN UYSAL’A VATANDAŞTAN AŞI UYARISI

Öte yandan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal devam eden Muğla programı kapsamında Menteşe’de gerçekleştirdiği esnaf ziyaretinde caddelerde maske ve toplu halde dolaşılmasına bir vatandaş tepki göstererek, “Kalabalık gezdiğinize göre, belli ki devlet büyüklerisiniz.  Aşı oldunuz mu? Aşı olun. Herkesin aşı olması için çağrıda bulunun” dedi. Başkan Uysal aşı olduğunu belirterek, esnaf ziyaretine devam etti.

Bu haber toplam 348 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.