Dubadan sonra şimdi de zincirli uygulama

Dubadan sonra şimdi de zincirli uygulama
***Muğla’nın Menteşe ilçesi Kurşunlu Cami meydanını güzelleştirmek amacı ile yapılan 3D han çiziminin demir zincirler ile koruma altına alınması tepkilere neden oldu. Fotoğrafçı Erdinç Özal, “Bu kentte, belediyede bu...

***Muğla’nın Menteşe ilçesi Kurşunlu Cami meydanını güzelleştirmek amacı ile yapılan 3D han çiziminin demir zincirler ile koruma altına alınması tepkilere neden oldu. Fotoğrafçı Erdinç Özal, “Bu kentte, belediyede bu çalışmayı savunacak hiç mi sanat danışmanı yok” dedi.

***Bu tarz çizimlerin koruma altına alınmasının dünyada örneği olmadığını söyleyen Ahmet Tan Karaosmanoğlu isimli vatandaş, “Bu çizimin amacı resmin üzerine basılmaması mı? Bu tür sokak resimleri insanları çekmek içindir ve insanlar üzerinde fotoğraf çekip paylaşırlar” dedi.

Sinem Korkmaz

Muğla’nın Menteşe ilçesi Kurşunlu Cami meydanına yapılan ve Menteşe’de ilk kez yapılan 3 boyutlu han çiziminin demir zincirler ile koruma altına alınması tepkilere yol açtı. Yapılan uygulamanın Menteşe’ye yakışmadığını söyleyen bazı vatandaşlar, “Dikenli tel veya etrafına çukur kazmadıklarına dua edelim. Şaşırmayın Muğla tiyatrosu bu” dedi.

“TAM BİR KOMEDİ”

Çizimin amacına hizmet etmediğini belirten Fotoğrafçı Erdinç Özal, “Yapılan resim 3 D midir? Resim teknik olarak 3D yi yansıtıyor mu? Bu tekniğin dünyadaki örnekleri hangi amaca hizmet etmekte? Dolayısıyla neden zincirlenerek meydan daraltılmış. Hangi dünyaca ressamın eseridir? Yapılan çalışma dünyadaki örnekleriyle bir çelişki içinde. Yoksa orda bir yatır mi var da zincirlenerek koruma altına alınmıştır? Kısacası tam bir komedi. Bu tip çalışmalar üzerine basılarak sosyal medyada paylaşılan eserlerdir. Bu kentte, belediyede bu çalışmayı savunacak hiç mi sanat danışmanı yok” dedi.

“DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK”

Böyle bir uygulamanın dünyada örneği olmadığını söyleyen Ahmet Tan Karaosmanoğlu isimli vatandaş, “Bu çizimin amacı resmin üzerine basılmaması mı? Bu tür sokak resimleri insanları çekmek içindir ve insanlar üzerinde fotoğraf çekip paylaşırlar. İşin doğrusu içimden gülmek geliyor. Sanki bir tarihi eser heykel de böyle bir koruma yapılmış. Birde vatandaşların sürekli kullandığı yolu zincirleyerek yapmışlar. Bunun hiçbir mantığı yok. Bir tek kaygıları şu olabilir, resim çıkacak diye ki buda imkansız bu tarz çalışmalar çıkmayan boyalarla yapılır” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 315 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.