Düğünler başka bahara

Düğünler başka bahara
***Düğün hazırlığı yapan çiftlerin yakından takip ettiği konuların başında düğün salonlarının açılış tarihi yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep...

***Düğün hazırlığı yapan çiftlerin yakından takip ettiği konuların başında düğün salonlarının açılış tarihi yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde normalleşme planını duyurmasının ardından düğünlerin ne zaman yapılmaya başlayacağı da merak konusu.

***Muğla’nın Menteşe ilçesindeki düğün salonu işletmecileri, pandemi sürecinde birçok düğünün iptal olduğunu ve ertelendiğini söyledi.

Sinem Korkmaz

Coronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında sosyal mesafe kuralına uyulması çok zor olan ve 19 Mart tarihinde kapatılan düğün salonlarının ne zaman faaliyete geçeceği ve beraberinde evlilik hazırlığı yapan çiftlerin bu yöndeki planlamaları pandemi sürecinde en çok merak edilen konuların başında geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde normalleşme planını duyurmasının ardından Coronavirüs sebebiyle uzun zamandır kapalı olan berberler, güzellik merkezleri ve AVM'ler belli şartlar kapsamında açılırken, düğün salonlarının ne zaman açılacağı merak konusu oldu.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren düğün salonlarının işletmecileri, yayınlanacak genelgeyi beklediklerini ifade ederken, pandemi sürecinde birçok düğünün iptal olduğunu ve ertelendiğini söylerken, bu süreçte düğünleri iptal olan ve ertelenen yeni evlenecek çiftlerin de genelgenin yayınlanmasını büyük heyecanla beklediklerini ifade ettiler.

Düğünler başka bahara

EVLENECEK ÇİFTLER EYLÜL-EKİM AYINI TERCİH EDİYOR

Coronavirüs salgını nedeniyle düğünleri ertelenen çiftlerin çoğunlukla Eylül, Ekim ayını tercih ettiklerini belirten ismini vermek istemeyen CNS yetkilisi, “Nisan, Mayıs ayı tarihli düğünlerimiz Ağustos ayı sonrasına ertelendi. Düğün salonları açıldıktan sonra nasıl bir süreç yaşanacağını ve ne tür yasaklar geleceğini genelge açıklandıktan sonra tam olarak öğrenebileceğiz. Pandemi süreci Mart ayında başladı. 3 aylık bir süreç geçirdik şuana kadar. Yaklaşık 12 hafta sonu yapılacak düğünler ertelendi, bu ciddi bir sayı. Evlenecek çiftler garanti olsun diye düğünlerini Eylül, Ekim aylarına erteletiyorlar” dedi.

BU SÜREÇTE BELİRSİZLİK ÇOK KÖTÜ

Yaşanan pandemi sürecinin yanı sıra belirsizliklerin kendilerini daha çok zorladığını dile getiren Nazar Düğün Salonu Sorumlusu Nuriye San, “Bu süreçte tabi ki ertelenen düğünlerimiz oldu. Bunun yanı sıra iftar yemeklerimiz, mezuniyetlerimiz, sünnet düğünlerimiz de iptal oldu. İş kaybı bu süreçte doğal olarak yüksek oldu. Fakat bu ülkemizin içinde olduğu bir süreç. Herkes gibi bizde sabırla normal düzene dönmeyi bekliyoruz. Genelgenin yayınlanmasını bekliyoruz, o zaman tam olarak düğünde nelerin yasak olduğunu öğreneceğiz. İnanın belirsizlik bu süreçte en zor olanı. Evlenecek çiftlerimiz doğal olarak her gün gelişme olup olmadığını sormak için arıyorlar. Nelerin yasak olacağını merak ediyorlar. Düğün süreci uzun bir süreç, bunu davetiyesi kişi sayısı hazırlığı var. Evlenecek olan çiftlerimiz bu yüzden merak ediyorlar. Kaç kişi çağırılacak, yemek konusu nasıl olacak bunlar şu anlık tamamen belirsiz olduğu için biz de onlarla beraber bekliyoruz. Bizi arayıp ‘maskelimi olacak şimdi düğünümüz?’ diye üzülen birçok gelinimiz var” dedi.

“İNSANLAR KORKTU, 2020 SEKTÖRÜ BİTTİ”

Birçok düğünün iptal olduğunu dile getiren Yeşil Beyaz Düğün Salonu İşletmecisi Kamuran Özel, “Mayıs, Haziran ayı düğünlerimizin çoğu ya iptal oldu ya ertelendi doğal olarak. Buda düğün salonu sahiplerine büyük bir kayıp yaşattı. Ne kadar etkilendiniz derseniz yüzde bin derim. Çünkü önceden yapılan hazırlıklar, tarihli ödemeler var.  Maddi olarak ciddi bir kayıp ve sıkıntı var. Düğün yapacak vatandaşların aklında ‘düğünler maskeli mi olacak?, oynamak yasak mı olacak? İstediğimiz kadar insan çağıramayacak mıyız?’ şeklinde bir çok soru var. Genelge tam yayınlanmadan bizlerde net bir şey bilemiyoruz. Hal böyle olunca düğün yapacak çiftlerde eğlence olmayacaksa, yasak çok olacaksa düğün yapmanın ne anlamı var? Nikah yapar seneye düğün yaparız düşüncesine kapılıyorlar. Bir bakıma haklılar da. İnsanlar bir kere korktu doğal olarak bu yüzden 2020 yılında düğün sektörünün tekrardan canlanacağını düşünmüyorum. Sektör bir bakıma bu yıl için bitti diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

EVLENECEK ÇİFTLERİN AKLINDA ÇOK SORU VAR

Altaş Düğün Salonu İşletmecisi Semih Çalışır, “Yaklaşık dört düğünümüz iptal oldu. 14’e yakın düğünümüzde ertelendi.  Bizim sezon Nisan ayında başlar. Bu süreç doğal olarak maddi olarak bizi de olumsuz etkiledi. Evlenecek çiftlerimizin aklında da birçok soru var. Genelgenin açıklanmasını bekliyoruz. Eğer düğünlerde kişi kapasitesi olursa ya da yemek olayı iptal olursa düğününü erteleten birçok çift, iptal etme yoluna gidebileceklerini söylüyor” şeklinde konuştu.

Altınkalp Düğün Salonu İşletmecisi Ali Çorlu ise, “ Birçok düğün ertelendi. Buda düğün salonlarını doğal olarak maddi olarak sıkıntıya düşürdü. Düğünlere devam edebilmek için genelgenin yayınlanmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 3434 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.