Düğünler yine pandemiye takıldı

Düğünler yine pandemiye takıldı
Kontrollü normalleşme süreci kapsamında, turuncu renkle yüksek risk taşıyan kategoride yer alan Muğla ilinde, “Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler 50 kişiyi geçmeyecek şekilde ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek”...

Kontrollü normalleşme süreci kapsamında, turuncu renkle yüksek risk taşıyan kategoride yer alan Muğla ilinde, “Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler 50 kişiyi geçmeyecek şekilde ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek” kararı, düğün salonu sahiplerini memnun etmedi.

Sinem Korkmaz

Pandemi kısıtlamaları birçok sektörü etkilerken, o sektörlerin başını da düğün-eğlence sektörü çekiyor. Düğün-eğlence sektöründe uzun bekleyişin ardından alınan “Düğünlerde 50 kişiyi geçmeyecek şekilde ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek” şeklindeki karar, sektör temsilcilerinin bekleyişlerini sonuçsuz bıraktı.

Kontrollü normalleşme süreci kapsamında, turuncu renkle yüksek risk taşıyan kategoride yer alan Muğla ilinde 5 aydır kapalı olan düğün salonlarında, bu defa da yeni kurallara göre hazırlıklar yapılmaya başlandı. Masa ve koltuk sayısının yanı sıra, yeni kontrollü normalleşme sürecine yönelik hijyen kurallarına göre düzenleme yapılan salonlarda, işletmeciler rezervasyon iptalleriyle karşı karşıya kalma durumunda kaldı.

Müşterilerin 50 kişilik kapasiteyi yeterli bulmaması ve organizasyonun sadece 1 saatle sınırlı tutulması taleplerde düşüşe neden oldu.

“TALEP EDENLERDE BİR TEREDDÜTLÜK VAR”

Kır düğünü işletmecisi Nuriye San, çiftlerin, ilerleyen günlerde sınırlamanın genişlemesi yönünde yeni kararlar beklediğini belirtti. Nuriye San, “Düğün salonumuz kır bahçesi ve Mayıs-Haziran aylarında normalleşip açılıyoruz. Nikah olarak yapılan düğünlerde 50 kişi yetersiz kalıyor. Bir ailenin nerden baksanız kadrosu 100 kişi. Sayı yetersiz olduğu için talep edenlerde bir tereddüt var. Erteleme işin içine giriyor ama düğün salonu olarak rezervasyonumuz yapılmış durumda ancak, şuan aktif çalışmadığımız için iptal söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

“GEÇEN SENE ÇOK MAĞDUR OLDUK”

Düğün salonu işletmecisi Ali Çorlu ise, ileriki aylar için rezervasyonların alındığını fakat sürecin ne getireceğinin belirsiz olduğunu dile getirdi. Taleplerin eskiye oranla az olduğuna değinen Ali Çorlu, “Çiftler düğün yaparız ümidindeler. Aşıların durumuna ve vaka sayısının gidişine bağlı olarak organizasyon yapmayı düşünüyorlar. Tabi biz de yapmak istiyoruz. Düğünlerin geçen sene iptal olmasıyla yeterince mağdur olduk. Düğün sezonun açılmasıyla birlikte doğru düzgün düğün yapamadık. Yemekli düğünler pastalıya çevrildi. Bin kişilik yemekli düğünler 400’lere düştü. Geçen sene doğru düzgün düğün yapamadık. Kişi sayıları çok azaldı. Bizim üzerimize külfet bindi. Her düğünden sonra salon dezenfekte edildi. Her düğünde bize bin liralık gider olarak yansıdı. Büyükşehirlerde olduğu gibi 50 kişilik nikah yapamıyoruz Muğla’da bu tür düğünler çok nadirdir. Bize zaten 50 kişilik 100 kişilik düğün salonu tutmak için gelmezler. Buradaki düğünler daha coşkulu yaşanır. Geçen sene bu durumlar olmadı bu senede ne yaşanır bilmiyoruz. Muğla’ya gelişlerde tedbirler arttırılmalı. Muğla’daki vaka artışının buradaki insanlardan kaynaklandığını düşünmüyorum. Dışarıdan gelen tatilciden kaynaklı olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 539 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.