Dumlupınar İlkokulu “temiz okul” sertifikası aldı

Dumlupınar İlkokulu “temiz okul” sertifikası aldı
Coronavirüs dolayısıyla bu sene ilk defa uygulamaya konulan temiz okul sertifikasını almaya hak kazanan okullar belgelerini almaya başladı. Bu kapsamda Muğla’nın...

Coronavirüs dolayısıyla bu sene ilk defa uygulamaya konulan temiz okul sertifikasını almaya hak kazanan okullar belgelerini almaya başladı. Bu kapsamda Muğla’nın Menteşe ilçesinde Dumlupınar İlkokuluna temiz okul sertifikası verilerek, ilk belge alan okul oldu.

Haber Merkezi

Coronavirüs dolayısıyla bu sene ilk defa uygulamaya konulan temiz okul sertifikasını almaya hak kazanan okullar belgelerini almaya başladı. Bu kapsamda Muğla’nın Menteşe ilçesinde Dumlupınar İlkokuluna Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘temiz okul sertifikası’ verildi. Belgeyi Milli Eğitim İl Müdürü Pervin Töre’den takdim alan Dumlupınar İlkokulu Müdürü Muzaffer Kanat, sertifikayı almaya hak kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Törende konuşma yapan Milli Eğitim İl Müdürü Pervin Töre, “Okullarımızı Covid-19 sürecindeki hijyen-eylem kurallarına göre hazırlamış bulunmaktayız. Okullarımız da ilk önce dezenfekten işlemleri yapıldı. Daha sonra covid-19’un tedbirlerinden olan sosyal mesafeli sınıflarımız oluşturuldu. Bu sosyal mesafeli sınıflarımızın haricinde çocuklarımızda farkındalık yaratmak amacıyla okulun değişik yerlerinde uyarıcı yazılar asıldı. Tabi ki pazartesi okula gelecek çocuklarımız ilkokul ve okul öncesi öğrencileri oldukları için çoğu okumayı bilmiyor ama renkli mesajlar ve uyarılarla dikkatlerini çekmeye çalışıyoruz. Koridorlar ve bahçeler sosyal mesafeli olacak şekilde ayarlandı.” dedi.

 “BU BELGE İÇİN 122 KRİTER VAR”

İl Müdürü Töre, “Şuanda tüm okullarımız bu belge için müracaat etti. Bu belge için 122 kriter var. Bir özel kurumun TSE belgesi gibi bir belge. Belli standartlar var. Bu standartlar yerine getirilince ilk önce bize müracaat ediyorlar. Bize müracaat edince iş güvenliğinden sorumlu uzman kişi ve il komisyonundaki kişiler geliyor, yapılanları yerinde görüyor, uygulamada ne kadar doğru yapıldığı kontrol ediliyor. Bunlar takip edildikten sonra evraklar Bakanlığın sistemine yükleniyor, Bakanlığın sisteminde bunlar inceleniyor ve şartlar sağlanmışsa onaylanıyor. Yani TSE’nin verdiği toplam kalite belgesi gibi biz de yeni dönemde, covid-19 sürecinde ‘Temiz Okul Belgesi’ veriyoruz. Temizlik personelimize 8 saatlik Covid-19 temizlik eğitim programı Halk Eğitim Merkezleri yardımıyla verildi. Taşımalı eğitimle gelen öğrencilerimizin okullara geleceği araçlar belli oldu, ihaleler yapıldı. Bu araçların sürücülerine de Halk Eğitim aracılığıyla Covid-19 sürecindeki hijyen çalışmalarının eğitimi ve belgesi verildi. Bu belgeler araçlara asılacak. Şuanda sistemde ilkokulların % 83’ü Temiz Okul Belgesini almaya hak kazanmış durumda. Biz bu cumaya kadar %90-95’e kadar çıkacağını tahmin ediyoruz. Okul öncesi eğitim kurumlarımızın da neredeyse tamamı bu belgeye hak kazanmış bulunmakta. Okula başlayacak tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

“İLK TENEFFÜS 40 DAKİKA”

Okullarda detaylı bir çalışma yaptıklarını söyleyen İl Müdürü Töre, “Çocuklarımızın okuldaki ilk haftası uyum haftası olacak. Sınıftaki öğrencilerden her biri, haftada bir gün okula gelecek ve 5 saat okulda kalacak. Yani saat 12:30’da çocuklarımızın eğitimi tamamlanmış olacak. Bu eğitim süresinde ilk gün, ilk teneffüs 40 dakika olacak. Bu 40 dakikalık teneffüste biz Muğla olarak diğer okullarda görev yapan beden eğitimi öğretmenlerini, müzik öğretmenlerini, görsel sanatlar öğretmenlerini okullarımıza davet ettik. Burada sınıf öğretmenleri ve branş öğretmenleri ile beraber çocuklarımıza farklı etkinlikler düzenleyecekler. Bu etkinlikleri her okul kendi bünyesinde düzenleyecekler. Uçurtma uçurma, balon uçurma, zeybek oynama, fidan dikme bunlardan bazıları. Okul hayatının ilk günü anısına yaşam boyu hatırlayacakları bir şey olacak fidan dikmeleri. Bu sırada fotoğrafları çekilecek, velilere bunların albümleri verilecek. Yani detaylı ve içerikli bir hazırlık yaptık” dedi.

Bu haber toplam 695 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.