Dünya arı günü kutlandı

Dünya arı günü kutlandı
20 Mayıs Dünya Arı Günü, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kutlandı. Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Dünya Arıcılık Günü’nde...

20 Mayıs Dünya Arı Günü, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kutlandı. Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Dünya Arıcılık Günü’nde Fethiye İncirköy Damızlık Ana Arı Islah Merkezi’ne ziyarette bulundu.

Haber Merkezi

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak ve Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin Fethiye İncirköy’de bulunan Damızlık Ana Arı Islah Merkezi’nde bir araya gelerek, arıların ve tüm arıcıların ‘Dünya Arı Günü’nü kutladı.

Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin, “Türkiye 8.1 Milyon koloni varlığı ile Çin’den sonra en fazla koloniye sahip ülke 250 bin arıcı ile ülkemizin her noktasında Arı ve Arı ürünleri üretmek için çalışıyor. Çoğumuzun gitmeye imtina ettiği yerlerde Arıcı barakasında veya çadırda yaşayarak bizlere ürün sağlıyor. Bu vesile ile hepsinin Dünya arıcılar günü’ nü kutluyorum.Burası bir ıslah merkezi Muğla arısının Amerikan Yavru Çürüklüğüne ve Varroa’ya karşı ıslah edilmiş ve bölge arıcılarına Ana arı tedarik eden bir merkez. Burada yapılan çalışmaların devamlılığı için Bakanlık bünyesinde faaliyetlerin yürütülmesini istiyoruz” dedi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, “Rabbim Muğla’ ya o kadar güzel imkanlar sunmuş ki, bunların başında endemik bir ürün olan Çam balı geliyor. Muğla Anadolu’nun güney batı köşesinde olması nedeniyle çok uzun bir kıyı şeridine sahip ve gün boyu denizden        Kızılçam ormanlarına esen meltem rüzgarı bize çam balını bahşediyor. Bu olay İlimizi Akıcılıkta lider konumuna getiriyor. Muğla’nın hemen hemen tüm mahallerinde arıcılık faaliyeti yapılmaktadır. Tüm Arıcılarımızın ve Arıların Dünya Arı Gününü kutluyorum. Ülkede üretilen balın yaklaşık 3’de biri İlimizde yetişiyor. Her yıl Eylül-Ekim ayında Ülke koloni varlığının yarısı İlimize geliyor ve bizimle beraber 30-35 bin ton bal üretiyor. Değerli üreticilerimiz, domateste bizim, portakalda, bademde, kirazda, balda, arıda bu vesile ile arılar tüm bitkisel ve hayvansal üretim’ e çok önemli katkılar sağlıyorlar. Bu Coğrafya’ da birlikte üretim yapıyorsunuz karşılıklı empati ve anlayış ile yapılacak olan ilaçlamaları arılara zarar vermeden, arıların uçmadığı saatlerde yapalım. Arı olmazsa meyve de olmaz. Değerli arıcılar sizlerde üretim yaptığınız alanlarda diğer üreticilerimiz ile iletişim içinde olun. Ülke tarımını birlikte kalkındıralım” dedi.

Islah merkezinde bulunan suni tohumlama ünitesinde Ana arı tohumlaması yapan ve çalışanlardan bilgi alan Saylak, üretilen ıslah edilmiş ana arıları kontrol etti.

Bu haber toplam 658 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.