“Dünya Atabarı Oynuyor”

“Dünya Atabarı Oynuyor”
19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramının 100. Yılı Muğla’da tüm coşkusuyla kutlandı. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919’da Samsuna çıkışının 100. Yılı dolayısıyla Türkiye...

19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramının 100. Yılı Muğla’da tüm coşkusuyla kutlandı. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919’da Samsuna çıkışının 100. Yılı dolayısıyla Türkiye genelinde 81 ilde ve 23 ülke de eş zamanlı kutlanan “Dünya Atabarı Oynuyor” etkinliği Muğla Atatürk Anıtı’nda gerçekleşti. Etkinliğe Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, , İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Filiz Karaağaç, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Böyle anlamlı bir etkinlikle bir araya gelinmesinden mutluluk duyduğunu ifade eden Kültür ve Turizm Müdürü Filiz Karaağaç; “Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün İstanbul’da Samsun’a Bandırma Vapuru ile çıktığı 19 Mayıs 1919’da Samsuna ulaştığı ve Mili Mücadelemizi başlattığı o büyük tarihin 100. Yılındayız. Bu anlamlı günde 81 ilde ve 19 ülkede eş zamanlı olarak “Dünya Atabarı oynuyor” etkinliği kapsamında atabarı oynayacağız.” Dedi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız Halk oyunları ekibi ile Atabarı oynadılar.

Bu haber toplam 401 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.