Dünya Çevre Günü’nde Muğla’nın Tahribatları Konuşuldu

Dünya Çevre Günü’nde Muğla’nın Tahribatları Konuşuldu
Ramazan Bayramı nedeniyle ertelenen Dünya Çevre Günü etkinlikleri dün Konakaltı Kültür Merkezi’nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Etkinlikte...

Ramazan Bayramı nedeniyle ertelenen Dünya Çevre Günü etkinlikleri dün Konakaltı Kültür Merkezi’nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Etkinlikte “İnsan, Doğa ve İklim Değişikliği” adlı söyleşiyi gerçekleştiren ve çevre hakkında televizyon programları hazırlayan Güven İslamoğlu ile pek çok ulusal basın temsilcisine ödül verildi.

Menteşe’de Dünya Çevre Günü etkinlikleri Konakaltı Kültür Merkezi’nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Çevre ve doğa ile ilgili yaptığı televizyon programlarıyla adından söz ettiren Güven İslamoğlu, etkinlikte doğa felaketleri ve çevre hakkında sunum yaptı.

Etkinlikte konuşma yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün; “Muğlamız kıyı uzunluğu olarak Akdeniz’e kıyısı olan ülkeler arasında dokuzuncu, yüzölçümü olarak İstanbul’un üç katı büyüklüğünde bir coğrafyaya sahip. Büyükşehir olarak alt yapı ve atık tesisleri yatırımlarımızı yerleşik nüfusumuz olan 967 bine göre değil yazlık nüfusumuz olan 4 Milyona göre yapıyoruz. Muğla Katı Atık düzenli depolama tesislerinde ülkemizde ilk sırada. Bodrum’u da tamamladığımızda 7 tesisle katı atık sorunu tamamen çözülmüş olacak. Vahşi depolama alanlarını rehabilite ediyoruz. Çöpten elektrik üretiyoruz. Yenilenebilir enerji alanından da mezbahamızdan ve otogarlarımızdan güneş enerjisi ile elektrik üretiyoruz” diye konuştu.

Başkan Gürün; Marmaris Okluk Koyu’nda yapımı devam eden Cumhurbaşkanlığı yazlık sarayını işaret ederek, “Saray merakımız var. Bundan sonra saray olmayacak, yaptırmayacağız. Tahribatlarımız var, sıkıntılarımız var. Yapılanları geri döndüremiyorsak da dövünmeye gerek yok. Bundan sonraki tahribatların olmaması için çaba sarfedeceğiz.” ifadelerinde bulundu.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ise yaptığı konuşmasında; Muğla’nın 25-30 yıllık çevre planlamasının yapıldığını belirtirken, Muğla’nın yerel yöntemlerle günümüze kadar korunduğunu ifade etti.

Muğla Çevre Platformu adına konuşma yapan Çevre Geliştirme Derneği Başkanı Nihal Yılmaz, “Muğlamız yer altı ve yer üstü kaynakları açısından son derece zengindir. Ancak bu zenginlik birilerinin iştahını çok fazla kabartıyor” dedi.

Konuşmalar ve sunumların ardından çevre ve doğa hakkında yaptıkları haberler ve yazılar için Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Zeytin Ağacı Çevre Ödülleri;  Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Aykut Küçükkaya’ya, Oda TV’den Şenol Çarık ve Muzaffer Ayhan Kara’ya, Sözcü Gazetesi’nden Rahmi Turan’a, Halk TV’den Fatih Ertürk’e, Yeniçağ Gazetesi’nden Arslan Bulut’a, Fox TV’den İsmail Küçükkaya ve İlker Karagöz’e, CNNTürk’ten Güven İslamoğlu’na ve gazeteci yazar Can Pulak’a verildi.

Sevil OLUÇ

Bu haber toplam 375 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.