Dünya Rafting Şampiyonası

Dünya Rafting Şampiyonası
Japonya'da dünya şampiyonluğu yaşayan Rafting Milli Takım Antrenörü Savaş İzmirli, Muğla'nın Dalaman ilçesinde belediyenin rafting takımını çalıştırıyor. Dalaman Belediyespor Rafting Takımı, Milli Takım Antrenörü Savaş...

Japonya'da dünya şampiyonluğu yaşayan Rafting Milli Takım Antrenörü Savaş İzmirli, Muğla'nın Dalaman ilçesinde belediyenin rafting takımını çalıştırıyor. Dalaman Belediyespor Rafting Takımı, Milli Takım Antrenörü Savaş İzmirli yönetiminde 15 günlük kampa girdi.

Japonya’da 2-8 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen Dünya Rafting Şampiyonası'nda şampiyonluk yaşayan ve bin puanla dünya rekoru kıran Rafting Milli Takımı’nın Antrenörü Savaş İzmirli, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz’ın davetiyle ilçeye geldi.

Bölgedeki sporculardan oluşan Dalaman Belediyespor, Gelişmekte Olan Spor Branşları Rafting Milli Takım Antrenörü ve Teknik Kurul Üyesi Savaş İzmirli ile birlikte Kayacık Sahili’nde günde çift antrenmanla çalışmalarını sürdürüyor.

Dünya Rafting Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Rafting Muğla Bölge Sorumlusu Saniye Uyar Kırık ile Dalaman Belediyespor Rafting Takımı antrenörü Mustafa Ali Akbulut birlikteliğinde kız ve erkek takımlarını çalıştıran antrenör İzmirli, 15 günlük kamp sonucunda milli takıma oyuncu seçmeyi planladıklarını ifade etti. Antrenör İzmir li, Mayıs ayı içerisinde Türkiye'de yapılması plan lanan Dünya Şampiyonası organizasyonu için Dala man'ın çok uygun olduğu nu açıkladı. Kışın ortasın da antrenman yapma imkanı bulmalarının önemli olduğuna değinen İzmirli, “Bu Dalaman’ın mevsimsel olarak spora çok elverişli olmasından kaynaklanıyor. Hem akarsuyu Dalaman Çayı var. Aynı zamanda ilk eğitim olarak denizde teknik, taktik ve uyum antrenmanını çocuklar ile birlikte yapıyoruz. Dalaman rafting için elverişli bir ilçemiz” diye konuştu.

Savaş İzmirli: "Bölge sporcuları milli takıma kazandırmayı amaçlıyoruz"

Bölge sporcularını milli takıma kazandırmayı amaçladıklarını dile getiren İzmirli, “Çocuklar pırıl pırıl ve çok istekliler. Yetişemiyorum hepsine, çok fazlalar, istekliler. Mart sonu gibi bir yurt dışı programı var. Dünya Kupası programı var. Bu konuda Federasyon Asbaşkanımız Fikret Yardımcı ile istişarede bulunduk. ‘Belki bir takım çıkmayabilir ama aralarından 3-5 sporcuyu milli takıma seçebiliriz’ dedim. Tecrübe kazanırlar. Kendilerini geliştirirlerse as kadroya da girebilirler diye düşünüyorum” dedi.

Bu haber toplam 1652 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.