Durna Güven Tazeledi

Durna Güven Tazeledi
Neval ÇOLAK- Muğla’da Demokratik Sol Parti (DSP) olağan il kongresi düzenlendi. Muğla DSP İl binasında gerçekleştirilen kongrede tek aday olan mevcut...

Neval ÇOLAK- Muğla’da Demokratik Sol Parti (DSP) olağan il kongresi düzenlendi. Muğla DSP İl binasında gerçekleştirilen kongrede tek aday olan mevcut başkan Ali Durna tekrardan İl Başkanı olarak güven tazeledi.

Durna, kongrede il başkanlığı görevinden 31 Mart seçimleri sonrası istifa ettiğini, ancak parti yönetiminin ısrarı üzerine tekrardan aday olduğunu ifade etti.

Büyük kurultaya giden süreçte DSP Muğla İl Başkanı Ali Durna oldu. Kongrede konuşan Muğla İl Başkan Adayı Ali Durna; “Bundan 4 yıl önce atama ile geldim. Şimdi arkadaşlarımın isteği üzerine il başkanlığını tekrardan yürütme kararı aldık. Çünkü işimizin zor olduğunu biliyorum. Zor koşullarda partiyi 3 kişiden alıp 4-5 Bin kişilere getirmek bizim için ne kadar başarı sayılsa da ben kendi adıma başarısız olduğumu düşünerek 31 Mart akşamı il başkanlığı görevini bırakma kararını vermiştim. Maalesef 3 tahliye 2 icra davası ile aldığımız kilitli, kapalı DSP’yi buralara getirmek için dişimizle, tırnağımızla çabaladık. Kendimi başarısız olarak görüyorum ama her zaman başarısız olacağım anlamına da gelmesin. CHPpartiyi 200 Bin oylardan, 130 Bine düşürdü. Onlar kendilerini başarılı görüyorlarsa biz demek ki 3 kişiden alıp 4 Bin kişiye getiriyorsak aslında bu bizim için çok büyük bir başarı. Son 10 yıldır, rahmetli Ecevit vefat ettikten sonra Muğla’da hiçbir zaman bir DSP bayrağı, hiçbir seçim ofisi olmamasına rağmen biz burada anlımızın akı ile çıktık, aslanlar gibi bayrağımızı dalgalandırdık.” dedi.

Durna Güven Tazeledi

“Muğla’da CHP Diktatörlüğünün Sonunu Getireceğiz”

Durna sözlerine şöyle devam etti; “Söylenecek çok söz var. Bugün CHP hükümetinin, CHP yöneticilerinin AK Parti’ye, Sayın Recep Tayip Erdoğan’a diktatör diye bağırdıkları bir dönemde maalesef görüyoruz ki CHP’nin daha diktatör olduğunu ben yaşadığım ve gördüğüm olaylar karşısında daha diktatör olduğunu düşünüyorum. Bugün biz bir ilçe seçim kurulu ofisi açılışı yaptık, bizim en yakınlarımızı bile sindirerek işinden, aşından ederiz korkusuyla insanları seçim ofisi açılışına göndermeyecek kadar diktatör olduklarını daha net görüyoruz. Hatta yakın zamana başımıza gelen bir olay şu ki, en samimi okul arkadaşını sadece DSP’de meclis üyesi adayı olduğu için başarılar dilediği için kendisine partiden, üyelikten atma cezası ile cezalandırıldığını ve şuan itibarıyla 25 kişinin atıldığını biliyoruz. Bugün bağımsız aday Behçet Beyi desteklediği için 250 kişinin büyükşehir belediyesinden ve Menteşe Belediyesi’nden işten atıldığını çok iyi biliyoruz. Hz. Ali’nin sevdiğim bir sözü var. Zalimlere boyun eğmeyiniz diyor. Bizler kalkacağız, ama 1 kişi ama 5 kişi ne olursa olsun biz bu zulme, bu zalimlere karşı boyun eğmeyeceğiz. Nasıl 56 köy 114 mahalleyi kapı kapı dolaşıp gittiysek yine de aynı mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz. Muğla’daki CHP diktatörlüğünün sonunu getirinceye kadar biz bu mücadeleye devam edeceğiz.”

DSP Muğla İl Başkanı olan Ali Durna’nın il yönetim kurulu listesinde; Ali Durna, İsmail Kallem, Ömer Bedelce, Kerim Özdemir, Hüseyin Yiğittürk, Abdullah Öztürk ve Fatma Tuğçe Tahta yer aldı.

Bu haber toplam 617 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.