Duvar yazıları temizlendi

Duvar yazıları temizlendi
Kale sokakları sevgilisine ya da tuttuğu futbol takımına olan ‘aşk’larını sprey boyayla yazanlar tarafından kirletildi.Marmaris’in önemli tarihi değerlerinden biri olan, Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan Kale’ye...

Kale sokakları sevgilisine ya da tuttuğu futbol takımına olan ‘aşk’larını sprey boyayla yazanlar tarafından kirletildi.

Marmaris’in önemli tarihi değerlerinden biri olan, Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan Kale’ye çıkan, ‘Kentsel Sit Alanı’ndaki bir çok evin duvarına sprey boyayla yazılan yazılar Belediye işçilerince temizlendi.

Kale sakinlerini isyan ettiren manzara Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi. Tarihi kemer de dahil olmak üzere bir çok evin duvarında yer alan, görüntü kirliliği yaratan yazılar Belediye işçileri tarafından boyayla kapatıldı.

Yetkililer, Kale bölgesinde geçen yıl da görüntü kirliliği yaratan duvar yazıları için temizlik çalışması yapıldığını hatırlatarak, vatandaşlardan bu konuda duyarlı olmalarını, yazıyı ya da yazanları gördükleri anda Zabıta Müdürlüğüne ihbar etmelerini istedi.

Tarihi kale sokaklarına yakışmayan estetikten uzak görüntüler, şehir vandalları tekrar ortaya çıkıncaya kadar yerini beyaz renge bıraktı.

Bu haber toplam 867 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.