Düzenli fiziksel aktivite özendirilecek

Düzenli fiziksel aktivite özendirilecek
Farkındalık oluşturmak ve vatandaşı düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirmeyi amaçlayan Muğla Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nce “Amatör...

Farkındalık oluşturmak ve vatandaşı düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirmeyi amaçlayan Muğla Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nce “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri Atatürk Stadyumu’nda başladı.

Neval Çolak Arslan

Muğla’nın Menteşe ilçesi Atatürk Stadyumu’nda “Amatör Spor Haftası kapsamında” farkındalık oluşturmak adına spor faaliyetleri gerçekleşti.

“Amatör Spor Haftası” bir takım spor etkinlikleriyle başladı. Muğla Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nce 5-11 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan spor etkinlikleriyle vatandaş düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilecek.

Amatör Spor Haftası etkinlik programı Kaymakamı Caner Yıldız, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürü Sezgin Sağun ve sporcu gençlerin katılımıyla başladı.

Muğla'da 74 bin civarında lisanslı amatör sporcu olduğunu belirten Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, “Burada amatör spor haftasının başlangıcını yapıyoruz. Bu ilimizin nüfusuna göre gerçekten iyi bir sayı. Arkadaşlarımız canla başla çalışıyorlar. Federasyon Başkanımız Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ile birlikte çok başarılı bir çalışma sergiliyor ve iyi sonuçlar alıyorlar. Biz de valilik olarak bunlara her türlü desteği sağlıyoruz. Başarılar diliyoruz. Pandemi döneminde dikkat ederek tüm müsabakalara devam edeceğiz. Başarılı bir sene olmasını diliyorum” dedi.

“15 branştan sporcu ile pandemi kuralları çerçevesinde açılışımızı gerçekleştiriyoruz” diyen Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ise, “Amatör spor haftamızı, protokol ve sporcularımızın katkı ve katılımlarıyla hep birlikte, birlik ve beraberlik içerisinde kutluyoruz. Normalde programımızda yürüyüş ve çeşitli etkinlikler olmasına rağmen son anda bakanlığımızdan gelen talimat doğrultusunda pandemiden dolayı bu etkinliklerle sınırlı kaldı. Bundan sonraki faaliyetlerimiz de pandemi kurallarına dikkat etmek şartıyla devam edecek. Pandeminin sonuçlanmasıyla normal faaliyetlerimize dönmeyi istiyoruz. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Sporcularımızı da tebrik ediyorum” diye konuştu.

Bu haber toplam 888 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.