EBA Destek Merkezi açıldı

EBA Destek Merkezi açıldı
81 ilde kurulan EBA Destek Noktası Muğla Menteşe’de Turgutreis Anadolu Lisesi’nde Milli Eğitim İl Müdürü Pervin Töre’nin katılımı ve Milli Eğitim...

81 ilde kurulan EBA Destek Noktası Muğla Menteşe’de Turgutreis Anadolu Lisesi’nde Milli Eğitim İl Müdürü Pervin Töre’nin katılımı ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un canlı bağlantısıyla eş zamanlı olarak açıldı. EBA Destek Noktası, eğitimin uzaktan yapıldığı Covid-19 salgın sürecinde evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmayan öğrencilerin EBA’ya erişimi sağlaması amacıyla kuruldu.

Sinem Korkmaz

Covid-19 salgını nedeniyle öğrencilerin evlerden uzaktan eğitim olarak ders gördüğü kanal olan EBA TV’nin, 81 ilde Destek Noktası Merkezleri kuruldu. Bu kapsamda EBA Destek Noktası Muğla Menteşe’de Turgutreis Anadolu Lisesi’nde Milli Eğitim İl Müdürü Pervin Töre’nin katılımı ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un canlı bağlantısıyla 13 ilçede ve tüm illerde eş zamanlı olarak açıldı. Muğla il genelinde tüm ilçelerde 56 kurumda EBA Destek Noktası oluşturuldu.

EBA Destek Noktası, eğitimin uzaktan yapıldığı Covid-19 salgın sürecinde evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmayan öğrencilerin EBA’ya erişimi sağlaması amacıyla kuruldu.

Evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmayan 1. sınıftan 12. sınıfa kadar zorunlu eğitim kapsamındaki tüm öğrenciler için kullanılan EBA Destek Noktası, ihtiyacı olan öğrenciler tarafından belirli planlar dâhilinde gruplar halinde dönüşümlü olarak kullanılabilecek.

EBA Destek Noktası’nın hangi saat aralıklarında ve kimler tarafından kullanıldığı düzenli olarak kayıt altına alınarak, giriş çıkışlar öğrencilerin birbiriyle çakışmaması şekilde planlanacak.

EBA Destek Noktaları hafta içi 09.00-18.00 ve hafta sonu 10.00-18.00 saatleri arasında hizmet verecek.

TÖRE: “HEDEFİMİZ TÜM OKULLAR”

Muğla’da EBA’ya ulaşamayan tüm öğrencileri ev ev tespit ettiklerini söyleyen Milli Eğitim İl Müdürü Pervin Töre, “Türkiye’nin 81 ilinde değişik noktalarında EBA’ya internet erişimi zayıf olup ulaşamayan ve EBA yayınlarını izleyemeyen tüm öğrencilerimizi Muğla’da ev ev tespit etmiş bulunmaktayız. Öğrencilerimizi tüm Türkiye’de Bakanımız himayesinde başlatılan bu proje kapsamında, şu anda 13 ilçemizde 56 merkezimizde bu açılışı yapmış bulunmaktayız. Öğrencilerimizin bir şekilde erişimlerini sağlayarak bu noktalara ulaşmasını planlıyoruz. Covid-19 sürecinde ki uzaktan eğitime hiç erişemeyen çocuklarımızın kalmamasını hedefliyoruz. 2. adımda ki hedefimiz ise tüm okullarda birer EBA eğitime destek odaları oluşturarak çocuklarımızın ulaşımını daha kolaylaştırmak ve birebir öğrencilerimizi takip etmeyi hedefliyoruz. Yüz yüze eğitimde geçtiğimizde daha donanımlı daha içerikleri tamamlanmış öğrencilerle eğitim-öğretime devam ederiz. EBA noktalarının sayısı artacak tüm okullarda faaliyete girecek, tüm okul müdürlerimiz erişimi olamayan çocuklarımıza tek tek ulaşarak kendi okullarında erişimlerini sağlatacaktır. EBA destek odamız hafta içi ve hafta sonu hep açık kalacak. Muğla’da bize destek veren tüm ilçe müdürlerine, okul müdürlerine, öğretmenlerimize ve tüm çocuklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“ÖĞRENCİLER SERVİSLE TAŞINACAK”

Servis ile öğrencilerin EBA noktasına taşıyacaklarını belirten Turgutreis Anadolu Lisesi Müdürü Muhammet Göktaş, “Bu sürecin bütün okullara ulaşıncaya kadar servisle en yakın EBA Destek Noktalarına öğrencilerimizi taşıyacağız” dedi.

“BURASI BİZE ARMAĞAN OLDU”

Öte yandan EBA Destek Noktası’ndan memnun kaldıklarını söyleyen 12. sınıf öğrencisi Nursena Karaçam, “Böyle bir mecrada bulunmak çok güzel bir duygu. Milli Eğitim Bakanlığımıza, İl Müdürümüze ve Okul müdürümüze teşekkür ediyorum. Burası bize armağan oldu” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 746 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.