‘Ege İncisi’ ile hayata dokunuş devam ediyor

‘Ege İncisi’ ile hayata dokunuş devam ediyor
Başta suça sürüklenen bireyler ve dezavantajlı grupları iş ve meslek sahibi yapmayı hedefleyen ilki 2018 yılında uygulanan ‘Ege İncisi’ projesi 2019 yılında da devam edecek. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, Muğla Emniyet...

Başta suça sürüklenen bireyler ve dezavantajlı grupları iş ve meslek sahibi yapmayı hedefleyen ilki 2018 yılında uygulanan ‘Ege İncisi’ projesi 2019 yılında da devam edecek. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, Muğla Emniyet Müdürlüğü ve Çalışma ve İş-Kur Muğla İl Müdürlüğü arasında yeni protokol imzalandı. Cumhuriyet Başsavcılığındaki protokol imza törenine, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, proje koordinatörü olarak görev alan Çalışma ve İş Kurumundan Müzeyyen Yıldırım ve Menteşe İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz katıldı.

Ülkemizde sadece Muğla’da uygulanan ‘Ege İncisi’ projesi, dezavantajlı vatandaşların istihdamlarına yardımcı olmanın yanında hayatlarına da dokunmayı amaçlayan sosyal bir proje olduğu açıklandı. Projenin logosunda bulunan; ‘Muğla bacası’ projenin Muğla il merkezinde ve ilçelerinde uygulanacağını, ‘Eller’ devletin farklı kurumlarının ve projeye gönüllü destek verecek olan kişi ve kuruluşların, aynı amaç etrafında toplandıklarını ve ortadaki ‘İnci’ ise dezavantajlı konumdaki vatandaşları simgeliyor. Proje kapsamında 2018 yılı içerisinde 100 vatandaşın hayatına dokunma hedeflenirken, yılsonu itibari ile söz konusu hedef gerçekleştirildi. Psiko-sosyal model örnek alınarak hazırlanan Proje, İş-Kur İş ve Meslek Danışmanlarınca ihtiyaçları tespit edilen vatandaşların, istihdam edilmeleri ve ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına, devletin farklı kurumlarının ve projeye destek veren gönüllü kişi ve işyerlerinin aynı kişi için hizmetlerini seferber etmeleri prensibine dayanıyor.

Proje kapsamında; annesi veya babası cezaevinde olan gençlerin, kadın sığınma evindeki şiddet mağduru kadınların, denetimli serbestlik kapsamındaki vatandaşların, suça sürüklenmiş veya suç işlemeye eğilimli gençlerin, madde bağımlılarının, 18 yaşını doldurduğu için devlet koruması kapsamı dışına çıkan çocukların ve valilik halk gününe gelerek dertlerini anlatan vatandaşların İş-Kur’un sunduğu mesleki

eğitim kurs ve programlarından yararlandırılmaları ve nihayetinde istihdam edilmelerine yardımcı olmayı hedefliyor. Bunun yanında barınma, kıyafet, yakacak gibi konularda devletin ilgili kurumlarının ve gönüllü birey veya işyerlerinin desteğinin aynı kişi için toplanması sağlanıyor. Proje kapsamında İş-Kur’un İşbaşı Eğitim Programlarına katılan katılımcılara asgari ücret düzeyindeki ücretleri ve genel sağlık sigortası primleri İş-Kur tarafından karşılanıyor. Proje ile vatandaşların istihdam edilerek gelir elde etmeleri sağlanırken, olası suç işleme veya suça karışması da engelleniyor.

İş-Kur Muğla Şube Müdürü Müzeyyen Yıldırım ise, projenin bir iyilik projesi olduğunu, bunu da logoya yansıttıklarını açıkladı.

Kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları, özel sektör işyerleri ve vatandaşlar, 1 Ocak 2019-31 Aralık 2019 tarihleri arasında, gönüllü destekçi olmak istedikleri takdirde, yapacakları basın açıklamaları ile projenin gönüllü destekçisi olabilecekleri açıklandı.

Bu haber toplam 347 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.