Ege Yıldızlarında kale emin ellerde

Ege Yıldızlarında kale emin ellerde
2016 yılında hokeye başlayan genç oyuncu Cemile Nihal Yörük(18), hedeflerine ulaşmak için her gün 45 dakika yürüyerek antrenmanlara katılıyor. Ege Yıldızları...

2016 yılında hokeye başlayan genç oyuncu Cemile Nihal Yörük(18), hedeflerine ulaşmak için her gün 45 dakika yürüyerek antrenmanlara katılıyor. Ege Yıldızları ve Muğla Olimpik Spor Kulübünde U16, 1. Lig ve Süper Lig takımlarında oynayan genç hokeycinin en büyük hedefi ise Avrupa da milli takımın kalesini korumak.

Sinem Korkmaz

Her gün evinden 45 dakikalık mesafeyi yürüyerek antrenmanlara katılan Ege Yıldızları Hokey takımının genç kalecisi Cemile Nihal Yörük’ün en büyük hayali Avrupa da milli takımın kalesini korumak.

Hokey’de kaleciliğin çok zor olduğunu söyleyen Cemile Nihal Yörük, “Hokey’de kaleci ekipmanları çok ağır ve insanı çok sıcak tutuyor. Çok fazla bunaltıyor. Kıyafetin içinde durmak bile zor. Bu zorluklara karşı kalecilik yapmak, gol kurtarmak daha da zor. Kullandığımız malzemeler kaval kemiği koruyucu, göğüs koruyucu, kask, ayak koruyucu, ellik, patpat,kuki , pantolon , boyunluk olmak üzere çok fazla ekipman. Bana ekipman konusunda destek olan antrenörüm Serkan Şen ve A milli sporcularımızdan Ömer Karakuşa çok teşekkür ederim. Zor olsa da hokeyi ve kaleciliği seviyorum. Milli takımın kalesini korumak en büyük hayalim. Hayalimi gerçekleştirebilmek için de çok çalışıyorum” dedi.

Sporcusunun performansından memnun olduğunu dile getiren takım antrenörü Serkan Şen, Hokey’de kalecilik yapmak çok zor. Birde kaleci kıyafetinin içerisinde durmak durumu daha çok zorlaştırıyor. Buna rağmen Cemile çok iyi bir performans sergiliyor. Performansından memnunum. Hayali milli takım oyuncusu olmak. Biraz daha çalışması gerekli. Bunu başaracağına inanıyorum” dedi.

Bu haber toplam 914 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.