Ege'de Gök Gürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

Ege'de Gök Gürültülü Sağanak Yağış Uyarısı
FERDİ YAVUZ- Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Ege Bölgesi Cuma günü serin ve yağışlı havanın etkisine girecek.Meteoroloji...

FERDİ YAVUZ- Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Ege Bölgesi Cuma günü serin ve yağışlı havanın etkisine girecek.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Ege Bölgesi cuma günü serin ve yağışlı havanın etkisine girecek. Yağışların, bölge genelinde yarın ilk saatlerden itibaren gün boyunca aralıklı gök gürültülü sağanak şeklinde görülmesi bekleniyor. Gök gürültülü sağanak yağış anında, bölgenin iç kırsal kesimlerinde kısa süreli dolu yağışı da tahmin ediliyor.

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre;

“Yarin (13.09.2019 Cuma) Ege Bölgesi’nde beklenen sağanak ve gök gurultulu sağanak yağışların , Muğla, Denizli ve Manisa çevreleri ile İzmir’in doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi, dolu yağışı, hortum oluşma riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karsı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Geçerlilik Periyodu 13.09.2019 12:00-13.09.2019 18:00”

Bu haber toplam 1100 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.