Egemen Urhan, sessizliğini bozdu: “Kramponlarımı giyerken görevden alındım”

Egemen Urhan, sessizliğini bozdu:  “Kramponlarımı giyerken görevden alındım”
Muğlaspor ile sözleşmesi feshedilerek yolları ayrılan genç teknik adam Egemen Urhan, ayrılığın arkasında yaşananları Muğla Gazetesi’ne değerlendirdi....

Muğlaspor ile sözleşmesi feshedilerek yolları ayrılan genç teknik adam Egemen Urhan, ayrılığın arkasında yaşananları Muğla Gazetesi’ne değerlendirdi. Urhan, “Antrenmana çıkmaya 2 dakika kala kramponlarımı giyerken, bana görevden alındığım tebliğ edildi. Bunlar etik şeyler değil.” dedi.

Sinem Korkmaz

  1. lig 4. Grup’ta mücadele eden Muğlaspor’da, Teknik Direktör Egemen Urhan’ın sözleşmesinin feshedilmesi, sosyal medyada büyük yankılara yol açarken, çok sayıda taraftar Urhan’ın haksız yere görevden alındığı görüşünde birleşti.

Birçok görüşün ortaya atıldığı süreçle ilgili olarak sessizliğini bozan genç teknik adam Egemen Urhan, ayrılışının arkasında yaşananları Muğla Gazetesi’ne değerlendirdi.

Muğlaspor’a gelmeden önce Fethiyespor ile çalıştığını kaydeden Urhan, “Muğlaspor’dan arandığımda adeta ‘Fethiyespor’dan izin al gel, sana ihtiyacımız var, biz bu işin içinde çıkamadık’ dercesine çağırdılar beni. Sonuçta memleketimin takımı ‘hayır’ diyemedim. Süreçte ise, bir antrenör için çok mantıksız bir süreçti çünkü Ağustos’un sonunda kongre yapıldı. Tarih bir futbol takımı için çok sıkıntılıydı. Bir futbol takımının en az 6 hafta çalışma süreci vardır. Bu olmazsa olmazdır. Biz lige 13 günlük bir hazırlık dönemi ile başladık ve ortada takım yoktu. 13 gün içerisinde hem antrenman yaptık, hem takım kurmaya çalıştık. Maddi olanaksızlıklar dolayısıyla istenilen görüşmeler yapamadık, birçok futbolcu ile görüşme pozisyonuna bile gelemedik. Gerçekten kulübün imkanları çok sıkıntılıydı. Dışarıda oynayan Muğlalı futbolcularımızla görüştük. Kulübümüzün durumunu anlatarak, ‘kulübe sahip çıkmamız lazım’ mantığında Muğlalı oyuncularımızı topladık. Bunun yanında da kulübün imkanları doğrultusunda birkaç oyuncu daha aldık. Transfer süreci devam ederken ısrarla en az 2 deneyimli futbolcu almamız konusunda baskı yaptım ama yönetim kulübün imkanlarının olmadığını ve oyuncu alamayacağımızı sürekli bana söylediler. Özellikle birkaç oyuncuyla ciddi görüşmeler yaptık, oyuncular kulübün şartlarından dolayı gelmek istemedi. Bu şekilde lige başladık” dedi.

“HERKES KAMP YAPARKEN, BİZ KONGRE BİLE YAPAMAMIŞTIK”

Lige başlarken takımdan ilk 6 hafta bir şey beklenmemesi gerektiğini de söylediğini dile getiren Egemen Urhan, “Herkes dağlarda kamp yaparken, biz daha kongre bile yapmamıştık. Takım şansına da, 3’üncü haftayı çıkaracak olursak, ilk 6 haftada 5 maçımızı, hazır takımlarla oynadık. Buna rağmen Düzce maçı hariç kendimizi iyi gösterdik. Herkes bu kadar yeni bir takımın böyle bir direnç göstermesine şaşırdı ve biz her maç daha iyi ilerledik. Her geçen gün üstüne koyarak gittik. İlk 6 hafta gerçekten yenilerek gitmemiz beklenirken, hep iyi gittik kaybettiklerimizi de galibiyete giderken 1-0 kaybettik. Aksaray maçı sonrası bir açıklamam var. ‘Artık bizim için lig başladı’ dedik. Ondan sonrası bizim için çok ciddi bir dönemdi” şeklinde konuştu.

“FATİH TERİM GELSE BUNDAN DAHA İYİSİ OLAMAZ”

“Biz son 10 resmi maçın 8’inde yenilmedik “ diyen Urhan, yenildikleri 2 maçın birinin Süper Lig ekibi Kasımpaşa ile oynadıkları maç olduğunu, diğerinin ise, kendisinin karantinada olduğu için takımın başında olamadığı Siirt maçı olduğunu söyledi. Urhan, “Bundan sonrasını anlatmaya gerek yok. 10 maçın 8’ini kaybetmemişiz. 8 maç yenilmemiş bir takım puan tablosunda sıkıntılı olabilir ama bana göre başarılı bir takımdı. En azından ligden kopmadan direnç koyarak devam ettiler. Düşme potasında da olsa bir mücadele vardı. Mücadeleyi bırakma, teslim olma durumu yoktu takımda. Bu bizim takım için en önemli olaydı. Ne yalan söyleyeyim vicdan olarak çok rahatım. Buraya çok iyi hocalarda gelse bundan daha iyisi olmazdı diye düşüyorum. Fatih Terim gelse bundan daha iyisi olmaz. Bunu inanarak ve vicdanım çok rahat söylüyorum” dedi.

“İHALEYİ KARANTİNADAYKEN BİZE KESTİLER”

Kulüp içinde istenilmez bir konumu olduğuna dikkat çeken Egemen Urhan, “Bunu çözemedim. Yönetimin tavırlarından bu durum çok belliydi. Beni bir türlü gönderemiyorlardı. Neden, çünkü takım yenilmiyordu. Benim karantinada olduğum dönem ihale bize kesilir gibi oldu. Genel kaptan ne hikmetse istifa etti. Senin takımın hocası karantinadayken, maçtan 10 dakika sonra sosyal medyadan istifa etmek çok şık bir hareket değildi. Ondan 10 dakika sonra yardımcı hoca istifa ediyor. Zaten senaryo burada yavaş yavaş ortaya çıkıyor. İhaleyi karantinadayken bize kesitler. Çok abes bir durum.  En azından takıma yenilmemeyi, mücadele etmeyi öğrettik. Dirençli oynamayı öğrettik. Samsunspor gibi bir takımı kendi sahasında 3-1 yendik. Samsunspor’un bütçesi 50 milyon. Bu günler unutuldu. Bu takım tarihinde ilk defa 5’inci tura çıktı, bunlar unutuldu. Para da kazandı kulüp. Bunlar hep unutuluyor. Sonuçta biz başarısız gibi göründük” dedi.

“KRAMPONLARIMI GİYERKEN TEBLİĞ EDİLDİ”

Bayrampaşa takımının 3. ligin en kaliteli takımlarından bir tanesi olduğunu da ifade eden genç teknik adam Urhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her maçı gollü geçen bir takım. Bu takıma karşı biz çok iyi bir oyun sergiledik. Pozisyon vermeden berabere kaldık ve net pozisyonlarımız olan bir oyundu. Biz bunu mutluluğu ile buraya geldik ama ertesi gün her şey farklı oldu. Bir hoca antrenmana çıkmak üzereyken hocanın gönderildiği tebliğ edilmez. Antrenmana çıkmaya 2 dakika kala kramponlarımı giyerken, bana görevden alındığım tebliğ edildi. Bunlar etik şeyler değil. İyi bir deplasmandan puanla dönen bir hocaya acele Çarşamba günkü maça çıkmasın diye bu yapılmaz. Burada mantık şu, bu takım artık iyi top oynadı, toparladı. Çarşamba günü yaralı bir takım gelecek. Bu takımı da yenerse Egemen Hoca’yı gönderemeyiz.  Bu açık ve net bir düşünce. Bu maçtan önce Egemen hocayı gönderelim resmi çıktı ortaya. Pazar günü de görevimizden alındık. Kulübün bir suçu yok, insanların kötü niyeti olabilir ama kulüp, bu şehrin kulübü. Gerçekten çok üzüldük. Biz çok daha iyi yerlerde olan Fethiyespor’u bırakarak, kendi takımız diye buraya geldik, bunları yaşamak çok üzücü oldu.”

Bu haber toplam 5146 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.