Eğitim camiasının acı günü

Eğitim camiasının acı günü
1996-2011 yılları arasında Muğla Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan ve önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Mustafa Aksan...

1996-2011 yılları arasında Muğla Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan ve önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Mustafa Aksan (62) için Milli Eğitim Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Törene Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da katılarak, Aksan ailesi ve eğitim camiasına başsağlığı diledi.

Sinem Karakaya

Muğla'ya eğitim sektörüne yönelik değerlendirme toplantısı için gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 15 yıl Muğla İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan ve geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Mustafa Aksan'ın Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde düzenlenen törene katıldı.

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü önünde düzenlenen cenaze törenine Bakan Selçuk'un yanı sıra AK Parti Muğla Milletvekilleri, Vali Esengül Civelek, eğitim camiası ve vatandaşlar katıldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk merhum eski Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan'n eşi Emine Aksan ve öğretmen kızı Merve Aksan ile eğitim camiasına başsağlığı diledi.

Milli Eğitim Müdürlüğü önünde düzenlenen törende merhum Aksan için dua okundu. Aksan’ın cenazesi daha sonra Muslihittin Camii’ne götürüldü. Aksan burada kılınan cenaze namazının ardından Şehir Yeni Mezarlığında toprağa verildi.

Mustafa Aksan kimdir?

Mustafa Aksan, 1958 yılında Çorum ili Osmancık ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Çorum’da tamamladı. Yüksek öğrenimini Milli EğitimBakanlığı Ticaret Turizm Yüksek Öğretmen Okulunda tamamladı. Öğretmenlik hayatına 1981 yılında Ankara Otelcilik Turizm Meslek Lisesinde başladı. 1982 yılında atandığı Muğla Anadolu Otelcilik ve Meslek Lisesinde öğretmenlik ve idarecilik görevlerinde bulundu.  1996 yılında Muğla İl Milli EğitimMüdürlüğü görevine başladı. Emekli olduğu 2011 tarihine kadar 15 yıl Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunan  Mustafa Aksan evli ve 1 kız babasıydı.

Bu haber toplam 1994 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.