EĞİTİM HER ŞEYE RAĞMEN ENGEL TANIMAZ

EĞİTİM HER ŞEYE RAĞMEN ENGEL TANIMAZ
Eğitim her alanda, herkese lazım, eğitimin yaşı yok diyoruz her zaman. Üniversite hayatımız bitse de eğitim öğrenim hayatımız uzun yıllar devam ediyor.Gerek yaşam koşullarından gerekse imkansızlıklar nedeni ile örgün olarak...

Eğitim her alanda, herkese lazım, eğitimin yaşı yok diyoruz her zaman. Üniversite hayatımız bitse de eğitim öğrenim hayatımız uzun yıllar devam ediyor.

Gerek yaşam koşullarından gerekse imkansızlıklar nedeni ile örgün olarak eğitimini tamamlayamayan birçok arkadaşımızın açık öğretimin sisteminin avantajlarından yararlanıp eğitim öğretimine devam etmelerini taktirle karşılıyorum. Bazı arkadaşlarımız evlenip çocuğu olmuş, bazı arkadaşlarımız meslek sahibi olmuş ama yıllar sonra açık öğretim sınavlarında birçok üniversite hayatından arkadaşımızla sınavlarda karşılaşmak ayrı mutluluk veriyor. Sanki okul yıllarında sınav heyecanını tekrar yaşıyoruz bir araya gelince. Kimisi sadece diploma sahibi olmak için, kimisi yarım kalan eğitimini tamamlamak için kimisi de çalıştığı kurumdan biraz daha fazla maaş farkı almak için eğitimine bir şekilde devam ediyor.

Eğitimine her şartlarda devam etmeye gayret gösteren arkadaşlarımızın hafta sonu gerçekleşen açık öğretim sınavlarına ne zor şartlarda katılım sağladıklarına şahit olduk. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin bölümlerinde cumartesi ve pazar günü yapılan açık öğretim sınavlarında havanın yoğun yağışlı olması ulaşımı da zorlaştırdı. Hava şartlarının yanı sıra sınava diğer bir zorluk iki ya da üç dersten sınava giren arkadaşların sınav günlerinin hem cumartesi hem pazar gününe denk gelmesi. Evet hafta sonu Ortaca ’dan, Fethiye’den, Yatağan’dan olduğu gibi birçok ilçeden sınavlara girebilmek için açık öğretim sınavlarına katılmak için Muğla merkeze evde çocuğunu bırakıp gelen cumartesi sınava girip geri giden arkadaşlarımızı gördük. Fethiye’den gelen arkadaşımızın gidip gelmesi uzun süreceği için yol mesafesini düşünerek Muğla merkezde misafirhanede ikamet ettiğini öğrendim. Ortaca’ dan gelen arkadaş evli ve çocuğu olduğu için akşam evine gitmesi gerekiyordu, cumartesi sınav sonrası ilçesine döndü pazar günü sınavına girmek için tekrar Muğla merkeze geldi.

“ Allah, kolaylığı murat eder, zorluğu değil” ayeti, “ kolaylaştırın zorlaştırmayın, müjdeleyin nefret ettirmeyin” hadisi aslında birçok olayı insanlar adına daha kolay uygulanabilir hale getirmenin faydalı olabileceğini en güzel şekilde ifade ediyor.

Daha kolayı olabilir miydi? Neden olmasın, elbette mümkündü. İki ya da üç dersten sınavı olan açık öğretim öğrencilerinin sınav günü tek gün olarak planlanabilirdi mesela. Muğla’ nın coğrafi konumu geniş ve dağınık ilçelerden oluşuyor. Hal böyle olunca aynı gün içinde on üç ilçeye gidip dönmek aynı gün içerisinde mümkün olamayabiliyor. Yol mesafesini, hava koşullarını göz önünde bulundurursak evde çocuğunu bırakıp gelen, çalıştığı iş yerinden izin alıp hafta sonu iki gün sadece sınava girmek için  merkeze gelen kişileri düşünürsek eğitim için verdikleri mücadele alkışlanır davranış açıkçası.

Kısa ve öz; EĞİTİM HERŞEYE RAĞMEN ENGEL TANIMAZ…

Sevgiyle…

Bu haber toplam 710 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.