Eğitim-Sen mağdur öğrenciler için devrede

Eğitim-Sen mağdur öğrenciler için devrede
Muğla Eğitim-Sen şube yetkilileri Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi ve Denizcilik Fakültesi öğrencilerinin yaşadıkları...

Muğla Eğitim-Sen şube yetkilileri Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi ve Denizcilik Fakültesi öğrencilerinin yaşadıkları ekonomik sıkıntılara yönelik Bodrum Belediyesi ile bir takım görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Neval Çolak

Muğla Eğitim-Sen şube yetkilileri, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi ve Denizcilik Fakültesi öğrencilerinin yaşadıkları ekonomik sıkıntılara yönelik Bodrum Belediyesi ile görüştüğünü açıkladı.

Öğrencilerinin yaşadıkları ekonomik sıkıntılara yönelik açıklama yapan Muğla Eğitim-Sen Şube Başkanı Birdal Savran, Bodrum'daki öğrencilerin, yaptığı görüşmeler sonucu bazı öğrencilerin ev kiralarının hayırseverler tarafından karşılandığı, bir hayırseverin öğrencilerin telefon faturalarını ödeyeceğini taahhüt ettiği, ayrıca belediye tarafından öğrencilere aylık gıda yardımı yapılacağını öğrendiklerini ve 35 öğrencinin kira sorununun ise halen devam ettiğini kaydetti.

Savran görüşmeler sonrası, öğrencilerden bir iki ay kira alınmaması yönünde belediye tarafından görüşme yapılacağını ifade ederek, “Ödenmeyen kiralar ve elektrik faturaları için Bodrumlu hayırseverlerden destek istenecek. Bunun dışında belediye yetkilileri üniversite öğrencilerine sıcak yemek menüsü çıkarmak istediklerini, yurt yapımı için kaymakamlıkla görüşmeler yapacaklarını ifade ettiler" dedi.

Muğla Eğitim-Sen Şube Başkanı Birdal Savran ücretsiz ulaşım konusunda da belediyeden istekte bulunulduğunu belirterek, “Acil ekonomik sorun yaşayan 60 kadar öğrencilerin telefon, adres, neye ihtiyaç duyduklarıyla ilgili kira, elektrik faturası vs. tüm bilgiler Bodrum Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü’ne dosya halinde verildi. Eğitim Sen olarak gençlerimizin sorunlarıyla yakından ilgilendiğimizi, sorunun çözümüne katkı sunacağımızı ve takipçisi olacağımızı bir kez daha belirtiyoruz. Bu kapsamda konunun ilk günden bu yana takipçisi olan Bodrum temsilciliğimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bu haber toplam 534 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.