Eğitim Sen Muğla Şubesi: “ATANMALARDA HUKUKSUZLUĞU KABUL ETMEYECEĞİZ”

Eğitim Sen Muğla Şubesi:  “ATANMALARDA HUKUKSUZLUĞU KABUL ETMEYECEĞİZ”
Eğitim Sen Muğla Şubesi’nce yapılan yazılı basın açıklamasında eğitim kurumları yöneticilerinin atanmasında liyakat ve temel ilkelerin yok sayıldığı ifade edildi.Eğitim kurumlarına yönetici atamalarının siyasi iktidar...

Eğitim Sen Muğla Şubesi’nce yapılan yazılı basın açıklamasında eğitim kurumları yöneticilerinin atanmasında liyakat ve temel ilkelerin yok sayıldığı ifade edildi.

Eğitim kurumlarına yönetici atamalarının siyasi iktidar açısından bir ‘kadrolaşma’ harekâtına dönüştürüldüğünü söyleyen Eğitim Sen Muğla Şubesi, “Belirli dönemlerde yandaş sendikaya üye olmayanların eğitim kurumlarına yönetici olması ise neredeyse imkansız hale gelmiştir. Malum sendika görünümlü yapı bu durumu kendisini büyütmek ve etki alanını genişletmek için sürekli kullanmıştır” ifadelerini kullandı.

“LİYAKAT VE TEMEL İLKELER YOK SAYILIYOR”

Eğitim kurumları yöneticilerinin atanmasında liyakat ve temel ilkelerin yok sayıldığını dile getiren Eğitim Sen, “MEB içerisinde en önemli sorun alanlarından birini eğitim kurumları yöneticilerinin atanması oluşturmaktadır. Özellikle son dönemlerde liyakatı ve temel ilkeleri yok sayarak yapılan atamalar eğitim kurumlarını içerisinden çıkılmaz sorunlarla baş etmek durumunda bırakmıştır” diye konuştu.

“HER TÜRLÜ HUKUKSUZLUĞA VE MAĞDURİYETE HIZLICA MÜDAHALE EDECEĞİZ”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un istifası ile ilgili açıklamada bulunan Eğitim Sen Muğla Şubesi, “Söz konusu istifanın en önemli nedenlerinden biri de eğitim kurumlarına yönetici atama süreçlerinde yandaş sendika görünümlü malum yapının eskisi gibi at oynatamaması, istediklerini istedikleri kuruma yönetici olarak atayamamasıdır. Yeni bakanla birlikte bu alanda yaşanacak gelişmeleri birlikte izleyecek ve oluşacak her türlü hukuksuzluğa ve mağduriyete hızlıca müdahale edeceğiz. Eğitim kurumlarına yönetici atama biçimi farklı dönemlerde farklı biçimlerle uygulansa da her dönemin ortak özelliği ”istenmeyeni”, “muhalif olanı” eleyecek ve sürecin dışına bırakacak bir aracın idarenin kullanımına sunulmasıydı. “Mülakat” adı verilen bu araç siyasi iktidar ve MEB yönetimlerince bir eleme ve kedine yakın olanı seçme aparatına dönüşmüş durumdadır” dedi.

“ARKADAŞLARIMIZIN HAKKINI ARAYACAĞIZ”

Yazılı sınav sonuçlarına göre barajı geçen pek çok öğretmen mülakat sonuçlarına göre baraj altında bırakılarak elendiğini iddia eden Eğitim Sen Muğla Şubesi “Eğitim kurumlarının yöneticilerinin belirlenmesi için yapılan mülakatlarda Muğla ili bu yıl tam anlamıyla bir “kıyıma” tanıklık etmiştir. Yazılı sınav sonuçlarına göre barajı geçen pek çok öğretmen mülakat sonuçlarına göre baraj altında bırakılarak elenmiştir. Yazılı sınav sonuçlarına etki etmeyecek şekilde mülakat notu verilmesi eğitim camiası içerisinde genel kabul gören bir yaklaşımken ve Türkiye’nin pek çok kentinde bu şekilde bir uygulama yapılırken Muğla’da yine eski “saray oyunlarının” sahnelenmeye çalışılmasına hayretle ve şaşkınlıkla izliyoruz. Ancak bu durumu kabul etmeyeceğimizin ve her zeminde arkadaşlarımızın hakkını arayacağımızın bilinmesini isteriz. Eğitim Sen Muğla Şubesi olarak Muğla Valiliğine ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğüne çağrımız acilen bu yanlıştan dönülmesidir. Arkadaşlarımızın yapacağı itiraz dikkate alınmalı ve yazılı sınav sonuçlarına etki etmeyecek şekilde mülakat puanı verilmesidir. Mülakatın tamamen kaldırılması en önemli çözüm adımlarından biri olacaktır. Kamuoyunu bu konuda bilgilendirmeye devam edeceğimizi ifade eder acilen bu hukuksuzluğun sona ermesi gerektiğini belirtiriz” diye konuştu.

Bu haber toplam 320 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.